Guidede ture på Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge inviterer feriegæster og andre nysgerrige til at opleve Jagtslottets kalkmalerier og træudskæringer.

Artiklens øverste billede

Indenfor på Jagtslottet på Kalø bliver man mødt af et dilemma. For skal man rette blikket mod vinduerne og den slående udsigt ud over Kalø Vig, eller skal man lade blikket vandre hen over de kalkmalerier og træudskæringer, der pryder slottets vægge?

Hen over sommeren og efteråret får feriegæster, arkitekturinteresserede og andre nysgerrige sjæle mulighed for begge dele, når Nationalpark Mols Bjerge tilbyder guidede ture til Jagtslottet og det nærtliggende Besøgscenter Karlsladen.

Det er frivillige fra nationalparken, der viser rundt og fortæller om livet på Jagtslottet dengang og i dag. Så der bliver rig mulighed for både at nærstudere slottets inderside og nyde den gode udsigt.

Corona-lukket

Det har i en periode ellers ikke været muligt for gæster bare lige at komme på besøg i Jagtslottet. Til daglig holder Nationalpark Mols Bjerges sekretariat til i Jagtslottet. Normalt plejer gæster at være velkomne til at kigge ind, hvis de kommer forbi, mens der er folk på arbejde. Men på grund af coronapandemien har det ikke været muligt i et år.

Nu får interesserede så alligevel mulighed for at opleve Jagtslottet indefra. Ud over Jagtslottet går den guidede tur også ind i den fredede Karlsladen, der står med sit enorme stråtag og store bjælkekonstruktioner som et unikt eksempel på en gammel kørelade.

Laden rummer i dag et besøgscenter og en udstilling om Kalø og Nationalpark Mols Bjerge. Den guidede tur begynder ved Karlsladen, og herfra følges man med de frivillige over til Jagtslottet.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.