Trafikplaget Ebeltoft får 500 pop op-parkeringspladser

Inden sommerferien etableres der 500 midlertidige parkeringspladser i Ebeltoft. De langsigtede løsninger er sendt til afklaring i en arbejdsgruppe.

Artiklens øverste billede
Her på festpladsen, slagterigrunden og ved den tidligere Stark-tømmerhandel i Ebeltoft skal der etableres 500 pop-op parkeringspladser inden sommerferien. Foto: Kian Johansen

Der er fokus på Ebeltofts trafikproblemer i øjeblikket.

Men selvom der er sat gang i at undersøge forskellige løsninger på turistbyens store trafikproblemer, så bliver det kun til en midlertidig løsning i år.

Lige nu er der planlagt 500 pop op-parkeringspladser på tre områder i Ebeltoft. Det handler om festpladsen slagterigrunden og Stark-arealet tæt på havnen.

Her skal en grundig skiltning og opmærkning med pæle i snor, fortælle gæsterne hvor de kan finde en parkeringsplads og på den måde tage toppen af de trafikanter, der kører rundt for at finde parkeringsplads.

Det fortæller borgmester Ole Bollesen.

Byrådet har samtidig taget fat på den overordnede trafiksituation og en arbejdsgruppe er nedsat for undersøge muligheden for en omfartsvej øst om Ebeltoft. Og om staten eventuelt vil bidrage.

»Sidste gang jeg luftede det for transportministeren lød budskabet, at det ville man først begynde kigge på, hvis antallet af færgeafgange blev udvidet,« lyder det fra borgmester Ole Bollesen.

Samtidig undersøger arbejdsgruppen andre muligheder for at lette den heftige trafikmængde igennem Ebeltoft om sommeren, især området ved Nøset, altså Kystvejen der munder ud i rute 21, skaber store trafikgener.

Men det arbejde er tidligst færdiggjort i efteråret.

»Måske er den midlertidige løsning nok i år, hvor flere folk stadig bliver hjemme på grund af covid-19, men en del alligevel tager til udlandet i takt med udrulningen af vaccinerne. Vi forventer ikke, at trafikmængden bliver så stor i som i 2020, hvor alle jo blev i Danmark,« siger Ole Bollesen.

Digitale låse i sommerhuse

Samtidig har kommunen på flere møder med sommerhusudlejerne opfordret dem til at indføre digitale låse på sommerhusene, så man slipper for at alle turister absolut skal ind og ud af Ebeltoft om lørdagen hvor alle sommerhus-lejere henter og afleverer nøglerne.

Der er også i kommuneplanen udlagt et område ved Egsmark nord for Ebeltoft, som er beregnet til netop sommerhusudlejernes kontorer, hvor man med held kunne lægge nøgleudleveringen. I skrivende stund har ingen sommerhusudlejning med kontor i Ebeltoft by valgt at tage imod det tilbud.

En midlertidig løsning om en pop op lysregulering ved Nøset er blevet fuldstændig afvist af Vejdirektoratet, fortæller borgmester Ole Bollesen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.