Dansk Industri: »Tiden er ikke til panikindgreb på boligmarkedet«

Kommentar fra Dansk Industri til Danmarks Statistiks månedlige ejendomssalgsstatistik.

Artiklens øverste billede
En årsstigning på næsten 13 procent for enfamiliehuse er den højeste prisstigning i statistikkens historie, og det vidner om, at boligfesten i høj grad er rykket ud på villavejene. Arkivfoto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Danmarks Statistiks månedlige ejendomssalgsstatistik viser et fortsat buldrende varmt boligmarked med årsstigninger på ejerlejligheder på 10,8 procent i 1. kvartal og 12,8 procent på enfamiliehuse, mens sommerhuspriserne i snit er steget hele 17,9 procent fra 1. kvartal 2020 til 1. kvartal 2021.

Men det får ikke Dansk Industri til at foreslå et akut politisk indgreb på denne side af sommerferien. DI opfordrer i den sammenhæng til is i maven lidt endnu, siger DI-boligøkonom Bo Sandberg.

»Tiden er ikke til panikindgreb på boligmarkedet. Som minimum bør man afvente, hvad der sker med adfærden efter sommer, hvor coronarestriktionerne er på retur og hvor renten ventes at kravle lidt opad. Det er værd at notere, at Finansministeriet regner med, at boligpriserne ekstraordinært stiger med 11,2 procent i år, men så falder tilbage til en mere moderat vækst på 3,1 procent i 2022,« siger Bo Sandberg og tilføjer:

»Familiernes boligbyrde ligger i øjeblikket på det laveste niveau siden årtusindskiftet, hvilket er et sundhedstegn midt i den galopperende udvikling på boligmarkedet. Endelig må man også holde fast i, at det bedste redskab i værktøjskassen til at dæmpe udsving på boligmarkedet, er den skattereform, der allerede er vedtaget, men desværre først træder i kraft i 2024 pga. forsinkede vurderinger,« siger DI´s skatte- og boligøkonom Bo Sandberg i en pressemeddelelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.