Ny vinterbadeklub klar til det kolde gys

Skanderborgs nye vinterbadeklub holder stiftende generalforsamling torsdag den 17. juni kl. 19.30 i byrådssalen.

Artiklens øverste billede
Søbadet i Skanderborg er klar til indvielse 24. juni, men inden da er der stiftende generalforsamling til den nye vinterbadeklub i Skanderborg. Det foregår torsdag 17. juni kl. 19.30 i byrådssalen på Fælleden.

Lige nu er arbejdstitlen Skanderborg Bybad, men om det er det blivende navn, må tiden vise. Indtil videre har en aktiv arbejdsgruppe hen over vinter og forår haft en stor finger med i beslutningerne omkring indretningen af sauna, omklædningsforhold og adgangsforhold og udarbejdelse af principper for åbning af en vinterbadeklub ved Sø Torvet midt i Skanderborg by.

»Når det nye Sø Bad ved Kulturhuset står færdigt, betyder det også at der åbner en vinterbadeklub med adgang direkte til søens kolde vand. Der bliver etableret en super flot sauna, med et stort panorama vindue, så du kan sidde inde i den varme sauna og kigge ud på det dejlig kolde vand. Når det bliver tid til en dukkert, så skal du kun lige udenfor og ned af den store badetrappe,« lyder det fra Bent Andersen, der er en af de meget aktive i arbejdsgruppen.

Så snart den sidste byggemedarbejder har forladt scenen, så vil vi se den første vinterbader tage svømmetag i søens kolde vand, og nyde varmen i saunaen.

Bent Andersen

Den nye vinterbadeklub regner med at kunne åbne for op for tegning af medlemskab sidst på sommeren. Inden da skal den nye forening have styr på blandt andet kontingent, åbningstider og retningslinjer for brug af Søbadet.

Klar i november

»Når de ting er på plads, så kan vi åbne for tilmelding og tage mod nye medlemmer. Der skal arbejdes med hjemmeside og skal informeres en masse ud til byens borgere, så alle der har lyst til at blive vinterbadere i den bynære klub får mulighed for det,« forklarer Bent Andersen.

»Der er som bekendt lidt udfordringer med manglende byggematerialer til badeanlægget. Vi forventer at sauna og omklædnings område er klar, så vi kan åbne på for sæsonen i løbet af november måned. Så snart den sidste byggemedarbejder har forladt scenen, så vil vi se den første vinterbader tage svømmetag i søens kolde vand, og nyde varmen i saunaen,« understreger han..

Skanderborg har allerede en vinterbadeklub - SVIBA ved Vestermølle - og undrer nogen sig over, om der er plads til endnu en klub for folk med hang til det kolde gys, så er det helt korte svar: Ja. SVIBA har nemlig gennem flere år været nødt til at sætte folk på venteliste i takt med, at interessen for vinterbadning er vokset.

Plads til to klubber?

»Vi ser os som et bynært tilbud om vinterbadning i Skanderborg Sø. At bade fra faciliteterne på Vestermølle er en kæmpe natur oplevelse, og det kan vi slet ikke leve op til ved det nye Bybad. Det nye Bybad bliver præget af det bynære miljø og det lidt mere pulserende byliv. Det bliver to forskellige badeklubber med det til fælles at kunne tilbyde vinterbadning og sauna til borgerne i og omkring Skanderborg,« forklarer Bent Andersen.

Med hensyn til navnet på den nye klub, så regner arbejdsgruppen med, at der et eller andet sted er nogle kreative skanderborgensere, der kan finde på et godt navn.

»Lige nu kalder vi det ”Skanderborg Bybad”, men vi regner med på et tidspunkt at lave en lille navnekonkurrence. Kommer der et bedre navn op, så honoreres det med en flot præmie,« lover Bent Andersen.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen