700.000 liter urenset spildevand fosser hver time ud i vandet ved populære badestrande

Vand- og spildevandsselskabet Novafos har siden mandag aften måttet lukke spildevand direkte ud i Øresund grundet et brud på en spildevandsledning.

Artiklens øverste billede
Badegæster på den nye kunstig anlagte strand ved Svanemøllen på Østerbro i København. Arkivfoto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Det fosser ud med spildevand i Øresund i disse timer, mellem 500-700 kubikmeter i timen, og det har det gjort siden mandag aften ved 22-tiden, skriver TV 2 Lorry.

Mandag arbejdede Novafos intenst på at få tætnet et brud på en spildevandsledning, som opstod i forbindelse med, at man skulle flytte en spildevandsledning ud for Svanemøllen Havn for at gøre plads til den kommende Nordhavnstunnel. Men arbejdet kunne ikke færdiggøres mandag aften, og derfor var man tvunget til at lukke op for hanerne, og de vil forblive åbne, indtil spildevandsledningen er lappet.

Spildevandsudledningen har ifølge TV 2 Lorry medført, at det røde flag er hejst på Svanemøllen Stand, hvor både badning og sejlaktivitet frarådes.

Om flere strande vil blive påvirket langs med Øresundskysten de kommende dage, må tiden vise. Det er dog ikke, hvad kommunikationskoordinator for Novafos, Arne Kristensen, forventer:

»Vi forventer ikke, at det vil få nogle påvirkninger ind på kysten. Men det bliver hele tiden meldt ind til badevandsmodellen, så man er hele tiden klar på at hejse røde flag og lukke strande, hvis det skulle skabe problemer,« siger han til TV 2 Lorry.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen