Betalingsparkering indført på Trøjborg

Aarhus Kommune har fra tirsdag morgen indført betalings- og beboerparking.

Artiklens øverste billede
Tordenskjoldsgade er undtaget, hvor der i dag bliver indført betalingsparkering på Trøjborg. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen.

Borgere på Trøjborg vil formentlig få lidt lettere ved at finde en parkeringsplads, når de skal parkere tæt på deres hjem.

Aarhus Kommune er færdig med at indførelsen af betalings- og beboerparkering i midtbyen. Nu følger Trøjborg trop, og der er nu indført betalingsparkering i hele området. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Fra i dag, tirsdag 1. juni, vil beboere med adgang til beboerparkeringszonen og beboerlicens kunne parkere ubegrænset i hele området. Det gælder på de kommunale betalingsparkeringspladser i egen beboerparkeringzone alle ugens dag og timer.

Der er dog en del ejendomme, der ikke er en del af beboerparkeringsordningen, da Aarhus Byråd ved vedtagelse af lokalplanerne for ejendommene og byomdannelsen har besluttet, at der er etableret tilstrækkelig parkering ved ejendommene. Beboere i disse ejendomme må holde sig til egne parkeringspladser.

Har man som bilejer ikke en beboerparkeringslicens, må man fremover affinde sig med at betale for parkering.

Tordenskjoldsgade er undtaget i de nye parkingsforhold, da gaden skal tilgodese handelslivet. Derfor er der, efter dialog med Trøjborg Handelsstandsforening indført én times gratis parking mellem 08-20 alle ugens dage. Efter klokken 20 vil der være betalingsparkering.

jg

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen