Fart på de opladelige køretøjer i Midtjylland

Der blev indregistreret 3.437 nye personbiler i Region Midtjylland i den forgangne måned, hvoraf mere end hver fjerde var opladelig.

Artiklens øverste billede
Der blev indregistreret 3.437 nye personbiler i Region Midtjylland i den forgangne måned, hvoraf mere end hver fjerde var opladelig. Foto: De Danske Bilimportører

Sammenlignet med maj måned 2020 oplevede personbilsalget i Midtjylland et flot opsving denne maj med i alt 3.437 nyregistrerede personbiler, hvilket er 63,6 procent flere end i maj sidste år, hvor der blev indregistreret 2.101 nye personbiler i regionen. Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Det må dog retfærdigvis nævnes, at bilsalget i maj sidste år var meget påvirket af corona-situationen, og at den forgangne måneds bilsalg var noget mere beskedent, når man sammenligner med en almindelig maj måned.

Med den forgangne måneds indregistreringer er bilsalget i regionen nu oppe på 15.018 nyregistreringer i årets første fem måneder, hvilket er 7,5 procent flere end i samme periode sidste år.

»Bilsalget vidner om, at dansk økonomi grundlæggende er kommet stærkt tilbage efter corona-krisen. De grønne biler fortsætter deres fremgang i Region Midtjylland, hvilket er et resultat af lavere afgifter samt et større udbud af grønne modeller fra bilproducenterne,« siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Fortsat solid

De opladelige biler fortsatte fremgangen i Region Midtjylland i den forgangne måned. Tilsammen udgjorde el- og plug-in hybridbilerne en markedsandel på 28,1 procent af de nyregistrerede biler i regionen. Salgsandelen af opladelige personbiler i er altså næsten firdoblet sammenlignet med maj sidste år, hvor el- og plug-in køretøjer sammenlagt udgjorde 7,3 procent af nysalget.

På tværs af landet er det især plug-in hybriderne, der vækster hurtigt. Det gælder også i Midtjylland, hvor der i maj blev indregistreret 17,3 procentpoint flere plug-in’er end i samme måned i fjor. 21,9 procent af de nye personbiler i maj måned var dermed plug-in hybrider i Midtjylland, imens 6,2 procent udelukkende kørte på el.

»Allerede i dag med samlet set få elektriske biler i Danmark opleves flaskehalse ved offentlige ladestandere på store rejsedage. Med den stigning vi forventer i salget af elektriske biler, både nationalt og regionalt i Midtjylland, skal der investeres massivt og hurtigt i nye ladestandere, hvis den grønne bølge i personbilsalget skal fortsætte. Det kan ikke gå hurtigt nok,« siger Mads Rørvig.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.