Bygherrerådgivere fundet til udvidelse af Regionshospitalet Randers

Frem til 2032 skal Regionshospitalet Randers udvides og renoveres for 1,2 mia. kr. COWI og Arkitema har vundet opgaven som bygherrerådgiver og skal dermed hjælpe med, at projektet opnår den rette kvalitet.

Artiklens øverste billede
Regionshospitalet Randers set fra Skovlyvej efter udvidelse. Foto: Illustation.

Når de fysiske rammer på Regionshospitalet Randers de kommende år skal moderniseres til gavn for patienter, pårørende og ansatte, bliver det med COWI og Arkitema som bygherrerådgivere. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

I udbuddet af opgaven var der lagt vægt på, at både kvalitet og pris skulle hænge sammen, og her var COWI og Arkitema bedst på begge parametre.

Hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl, glæder sig over, at det er lykkedes at finde en teknisk stærk bygherrerådgiver, der nu skal hjælpe og støtte hospitalet i de bygge- og udbudsprocesser, der udføres frem mod 2032.

»COWI har allerede erfaring med hospitalsbyggeri, så vi forventer, at de kan bidrage med den viden, de har fra andre projekter. De har budt ind med et hold af eksperter, som, vi forventer, kan højne kvaliteten på byggeriet,« siger han og tilføjer:

»Deres fornemmeste opgave bliver, at hjælpe os til at få den rette kvalitet, til rette tid, inden for budgettet, så vores faciliteter også fremadrettet lever op til de krav, som både borgere og sundhedspersonale har til et moderne hospital.«

Hospitalet fortsat i drift

Moderniseringsplanen er delt op i syv etaper. De første to etaper er allerede gennemført – blandt andet i form af den nye blodprøvetagning, hospitalets forhal på Skovlyvej 9 og det igangværende byggeri af Sterilcentralen. Næste skridt er en helt ny central operationsgang og et fireetagers sengetårn med blandt andet enkeltsengsstuer.

Under hele processen med udvidelsen og ombygningen er det planen, af hospitalet vil være i drift.

»Vi er både stolte og ydmyge over, at vi skal hjælpe med udvidelsen af Regionshospitalet Randers. Vi er meget bevidste om, hvilken værdi og rolle hospitalet har for lokalsamfundet, og hvorfor det er afgørende at opretholde driften under byggeriet,« siger Lars Becher, Vice President i COWIs byggeriafdeling.

Han understreger, at involveringen af hospitalets sundhedsfaglige og tekniske personale bliver vigtig for at nå frem til de mest optimale løsninger.

»Som arkitekter og ingeniører har vi naturligvis ideer til, hvilke løsninger vi på papiret ser som fordelagtige. Men som læge, sygeplejerske eller maskinmester har de den praktiske erfaring, som vil hjælpe os til at udvikle de optimale løsninger. Herunder hvordan vi skaber det bedste flow for patienter, når de skal til behandling på hospitalet,« siger Lars Becher.

Projektet gennemføres desuden i en proces med fokus på samarbejde og kvalitet gennem tidlig inddragelse af entreprenøren, fælles risikohåndtering og fælles incitamentspuljer.

COW’Is erfaringer med sådanne tiltag er, at kvaliteten og gennemførelsessikkerheden øges kraftigt, samtidig med at tvister undgås.

Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt generalplanen til 1,2 mia. kr. til den omfattende renovering og udvidelse.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.