Norddjurs hejser næstflest blå strandflag i Danmark

Mens andre kommuner hiver de blå flag ned, holder Norddjurs fanen højt.

Artiklens øverste billede
Grenaa Strand er en af de ni strande med Blå Flag i Norddjurs Kommune. Pressefoto

Sommer er lig med sol og strand, og i Norddjurs er det lig med ekstra gode strande.

Således vajer det blå flag ved ni af kommunens badestrande, det største antal i Østjylland og i hele Danmark kun overgået af Aabenraa Kommune.

De blå flag betyder, at vandkvaliteten løbende bliver testet, at badegæsterne får høj sikkerhed og kan deltage i sjove aktiviteter gennem hele sommeren, og at stranden i øvrigt har gode faciliteter.

Færre blå flag i Danmark

Flere kommuner stryger de blå flag. Således bliver flaget i år kun hejst ved 167 strande, for bare fire år siden vajede det ved 227 strande. Det er et fald på over 25 procent, men det skyldes ikke at strandene forsvinder.

De ifølge Norddjurs Kommune i stedet over til den nye mærkning ’badepunkt’, som markerer mere simple strande med færre faciliteter, der dog har en god natur/kultur-oplevelse såsom en vandrerute eller mountainbike-rute tæt på.

Her finder du strandene med Blå Flag i Norddjurs. Illustration: Norddjurs Kommune

Norddjurs Kommune har dog bevidst valgt at bevare de blå flag, fortæller kultur- og fritidschef Trine Grejsen i en pressemeddelelse.

»Blå flag er højt prioriteret på vores strande, fordi de viser vi lever op til de høje krav til aktiviteter, vandkvalitet og faciliteter. Når børnefamilier skal være ved vandet i en hel dag, skal det være let og lækkert for dem. Havet og det blå område er en del af kommunens overordnede strategi, som fokuserer på den gode naturoplevelse for borgere og turister. Samtidig er flaget det internationalt mest kendte symbol for rent badevand og styr på faciliteterne på stedet. Alt tyder på en rekordsommer med mange gæster i Norddjurs, så vi ser frem til en skøn badesæson med de blå flag hejst langs vores kyster,« siger Trine Grejsen.

SC

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen