Samarbejdsprojekt hjælper unge aarhusianere i arbejde

Red Barnet og Meyers Madhus henvender sig til unge mellem 15 - 17 år i en ny fritidsjobsindsats under navnet "Måltid, Fritid, Fremtid".

Artiklens øverste billede
Madlavning skal hjælpe unge aarhusianere i arbejde. Foto: Adobe Stock

For nyligt præsenterede regeringens ungdomspanel deres anbefalinger til politikerne om, hvordan trivslen kan styrkes i ungdomslivet efter corona. En af anbefalingerne var, at alle unge, der ønsker det, skal have mulighed for at få et fritidsjob.

Den anbefaling er Red Barnet og Meyers Madhus klar til at bakke op om med projektet ”Måltid, Fritid, Fremtid”. Faktisk har de siden efteråret 2020 hjulpet unge til at åbne døren til et fritidsjob inden for madbranchen for unge, der har brug for støtte og motivation til at finde og fastholde i job.

Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Projekt i gang i Aarhus

Siden projektet startede for snart to år siden, har 12 unge gennemført projektets første forløb på seks måneder, mens 17 unge i øjeblikket deltager i projektets andet forløb.

I dag får syv unge i Aarhus overrakt deres diplomer efter at have gennemført de første otte uger i forløbet. Det glæder Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

»Gennem projektet har de unge fået konkrete færdigheder, de kan tilbyde en kommende arbejdsplads. Det skaber en tro på, at man kan bidrage til fællesskabet, og kombineret med den rette støtte i jobsøgningen, kan det blive første skridt til at skabe og følge drømme for uddannelse og arbejde. Og så er ”Måltid, Fritid, Fremtid” et godt eksempel på, at vi hjælper byens unge bedst, når vi samler kræfterne på tværs af frivillighed, erhvervsliv og kommune,« siger Kristian Würtz i pressemeddelelsen.

De syv unge aarhusianere har igennem deres første otte uger tilbragt fire uger med virkelighedsnær undervisning i et køkken, inden de skulle være værter for en restaurantaften. De efterfølgende fire uger har de brugt på fritidsjobtræning i lokale virksomheder inden for restaurations- og madbranchen.

Formålet med det otter uger lange læringsforløb er, at de unge skal lære at indgå i et arbejdsfællesskab og tilegner sig madfaglig viden og færdigheder. Efter de otte uger modtager de et diplom for deres deltagelse i projektet, som de kan bruge ti lat søge fritidsjob med efterfølgende.

Kærlig håndsrækning

Ifølge Red Barnet viser flere undersøgelser, at teenagere med fritidsjob har mindre fravær i skolen, får bedre karakterer og øger deres chance for at få en uddannelse. Der er derfor hos Red Barnet glæde at spore.

»For nogle unge kan det være svært at finde et fritidsjob og holde fast i det, og derfor er vi så glade for, at vi nu går sammen om at støtte dem på vejen. Ofte skal der måske kun en kærlig håndsrækning og opfølgning til. At blive en del af et positivt fællesskab i fritiden er så afgørende for at trives, få venner og blive god til noget, og så kan det også bane vejen for en uddannelse og et job senere i livet. Langt flere unge skal have del i de positive effekter ved at have et fritidsjob, og det tager vi nu et fælles skridt imod,« siger Martha Thilde Ahlmann, national chef i Red Barnet.

Gennem hele forløbet på seks måneder har de unge en frivillig mentor fra Red Barnet tilknyttet, som støtter dem undervejs og står klar til at hjælpe med jobsøgningen.

Også hos Meyers Madhus, som sammen med Red Barnet står bag projektet, er der glæde og stolthed over at kunne se, hvor meget de unge udvikler sig på så kort tid.

»Det er en kæmpe gave at opleve de unge mennesker udvikle sig gennem projektet. At se hvordan de ved første møde er lidt tilbageholdne og usikre om egne evner, til de fire uger senere står og serverer mad for gæster til en restaurantaften, er en fantastisk følelse. De er simpelthen så stolte og med rette. Køkkenet er en ramme, som fungerer fantastisk godt for de her unge, fordi mad og måltider rummer et stort potentiale for at styrke de unges tro på egne evner og er med til at inkludere dem i et fællesskab, som øger deres netværk,« siger Peter Rønn-Petersen, direktør i Meyers Madhus.

jg

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.