Pullerterne kommer...

Den sydligere del af Adelgade i Skanderborg får afspærringsmuligheder.

Artiklens øverste billede
Den sydlige del af Skanderborg får pullerter, der kan køres op og ned, i begge ender. Dermed kan der lynhurtigt laves en midlertidig gågade. Illustration: Woody

Pullerter, der kan køres op og ned, ved henholdsvis Ole Lund Kirkegaards Stræde og Alleen, skal fremover gøre den sydlige del af Adelgade til et periodevist lukket land. I hvert fald for biler.

Miljø- og Planudvalget har sagt ja til en plan for den del af Adelgade, der stadig zig-zagger og gør det ’spændende’ at være cyklist. Ja’et betyder, at der gives en anlægsbevilling på 8,306 mio. kr. til den såkaldte Midtbyplan, der skal rette Adelgade helt ud. Og i planerne indgår altså 6 pullerter - og en mulighed for på et senere tidspunkt at etablere pullerter ved Realskolen også.

Politikernes ja kommer efter en længere proces, hvor borgerne har kunnet byde ind. Og 52 procent af de borgere, kommunen har spurgt i denne sammenhæng, kunne godt tænke sig, at Adelgade permanent gøres til gågade. Og det gør indtryk, siger Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget.

»Det er en svær balance. Nogle vil have lukket Adelgade helt, mens andre taler for vigtigheden af, at man i bil kan komme tæt på butikkerne. Jeg tror, det er vigtigt, at vi ikke laver en løsning, der er meget bombastisk, og i udvalget er vi glade for den fleksible løsning, vi er landet på,« siger Claus Leick og tilføjer:

»Vi bevarer de brede fortove og laver cykelbaner samt fartdæmpning. Og kan med pullerterne lukke området midlertidigt af. Det ændrer meget.«

Der afholdes et temamøde mellem Miljø- og Planudvalget og Økonomiudvalget i august 2021, hvor indretningen af Adelgade skal drøftes.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.