Hvem bor mon på stenmolen?

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder guidede snorkeldyk langs vindmøllemolen ved Ebeltoft Færgehavn.

Artiklens øverste billede

På vindmøllemolen mylder det af liv under overfladen.

Den store stenmole fungerer nemlig som et kunstigt rev, hvor arter af alger let kan finde voksepladser samt krebsedyr og fiskearter som den plettede berggylt kan finde ly.

Med Nationalpark Mols Bjerge kan man komme på et guidet snorkeldyk, hvor man svømmer ud langs vindmøllemolen. Her er flot tang og masser af fiskearter – og måske er man heldig at få øje på en hummer.

Når man ved selvsyn ser de mange tangarter som den lave klørtang og blodrød ribbeblad på stenene og spotter småfiskene inde imellem dem, giver det en forståelse for, hvor stor betydning et rev har for livet i vandet.

Stenrev er forsvundet

I mere end hundrede år har vi mennesker fisket større sten op af havet. Sten som vi blandt andet har brugt til at anlægge havne og veje. Det har fået de kystnære stenrev til stort set at forsvinde i hele landet med store konsekvenser for de mange fisk og alger, som uden stenrevene har svært ved at finde yngle- og skjulepladser.

Hvis man vil med på snorkeldykket langs Vindmøllemolen er det eneste, det kræver, at man kan svømme. Børn skal dog være sammen med en voksen. Dragter, snorkel, maske og svømmefødder kan lånes på stedet.

Nationalpark Mols Bjerge tager naturligvis alle nødvendige forbehold for at forhindre smitte med coronavirus, så man kan være helt tryg ved at deltage og låne udstyr.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen