International tyvstart på studenterfejring

Nyt legat på Grenaa Gymnasiums internationale linje blev uddelt for første gang.

Artiklens øverste billede
Glade internationale studenter fra Grenaa Gymnasium. Foto: Photo Care Grenaa

Traditionen tro har årets internationale studenter tyvstartet fejringen på Grenaa Gymnasium. Og siden er huerne med de mange flag blev luftet i byen.

37 internationale studenter på Grenaa Gymnasium fejrede, at den sidste eksamen var overstået sammen med de nærmeste familiemedlemmer, lærere, lederen af IB-afdelingen og skolens rektor.

For andet år i træk havde det på grund af Covid-19-pandemien længe været usikkert om fejringen overhovedet ville blive til noget, så det lagde et ekstra lag i glæden, at traditionen kunne holdes i hævd, også selv om nogle af deltagerne på grund af rejserestriktioner måtte nøjes med at deltage online.

IB-hueceremonien svarer til STX- og HF-studenternes dimission med den forskel, at IB-studenterne først kender deres eksamensresultater i starten af juli. Derfor får de heller ikke overrakt deres endelige eksamensbevis, men til gengæld er der ”hue-påsættelse,” hvor stolte forældre eller søskende sætter huerne på de glade og lettede studenters hoveder.

Caroline Kehlet var første modtager af Kirstens Mindelegat. Foto: Photo Care Grenaa

Kirstens Mindelegat

Det var med meget stor fornøjelse at rektor Helene Bendorff Kristensen, kunne afsløre og uddele de første portioner af et helt nyt legat, Kirstens Mindelegat. Det er opkaldt efter Kirsten Bech, som var skolens første leder af den internationale afdeling fra 2001-2015.

»Kirsten var principfast og havde et stærkt socialt engagement, som gjorde, at hun lagde stor vægt på, at IB-uddannelsen på Grenaa Gymnasium skulle være tilgængelig for alle unge mennesker uanset deres baggrund sagde Helene Bendorff Kristensen blandt andet.

»Kirsten så altid personen, hun havde for sig, og ikke bare eleven og de kølige tal, og hun arbejdede utrætteligt for at vi konstant skulle blive en endnu bedre IB-skole til gavn for eleverne. Det er vi meget bevidste om og derfor har vi hende med os hver dag,« sagde rektor i sin tale.

De første to modtagere af Kirstens Mindelegat var Caroline Kehlet og Francesca Kaori Maffini, som fik det for at have udvist ukuelighed og viljestyrke i et meget vanskeligt år.

»Der er tale om to elever, som ikke gav op i forhold til livet og deres vilje til at lære, lød det blandt andet i begrundelsen fra Helene Bendorff Kristensen

Kirsten Bech døde i 2018 og det er hendes nærmeste efterladte, der har indstiftet legatet. Hendes mand Erik Bjørn Olsen, der selv har undervist på gymnasiet, deltog i festligholdelsen.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.