Nu kører corona-bussen: Her kan du blive testet

Aarhus Kommune og Region Midtjylland har iværksat en ny mobil testenhed, der torsdag fik debut i Gellerup.

Artiklens øverste billede
Aarhus Kommune har i samarbejde med Region Midtjylland iværksat en ny mobil testenhed i Gellerup for at bryde smittekæder. Foto. Per Ryolf, Aarhus Kommune

I Gellerup, som er Aarhus Kommunes eneste nedlukkede sogn, er det nu muligt at blive corona-testet foran sin gadedør. I samarbejde med Region Midtjylland har Aarhus Kommune således kørt et nyt initiativ på gaden for at bryde smittekæder, så Gellerup snart kan genåbne.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdag fik testbussen debut, og de næste par uger vil den hver dag holde fra klokken 9 til klokken 9.45 ved Bazar Vest, inden den kører til forskellige veje i Gellerup, Toveshøj og Skovgårdsparken.

Når bussen ankommer til et boligområde, vil testambassadørerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er iført blå veste, hjælpe med at ringe på beboernes døre og oplyse om testmuligheden. Det betyder, at beboerne umiddelbart efter kan få afklaret, om de er smittet eller ej og på den måde bidrage til at stoppe smitten. Hvis det viser sig, at en borger bliver testet positiv – via lyntesten – er der i testbussen mulighed for foretage en såkaldt konfirmatorisk test, hvor det via en PCR-prøve udtaget i halsen med sikkerhed kan afgøres, om vedkommende er smittet.

Initiativet skal efter et par uger evalueres for at afgøre, om der fortsat er brug for bussen i Gellerup Sogn eller evt. andre sogne i kommunen, oplyses det i pressemeddelelsen.

Skole og klubber er åbne

Gellerup har været nedlukket siden mandag, hvor sognets incidens oversteg 600 og dermed opfyldte alle kriteriet for en nedlukning. Det betød, at eksempelvis Sødalskolen og skolens klubtilbud blev pålagt at lukke. Allerede onsdag fik både skolen og klubberne dog lov at åbne igen, da der ifølge stadsdirektør kun havde været et enkelt smittetilfælde på Sødalskolen, der er sognets eneste folkeskole.

»Jeg glæder mig over, at børnene og de unge igen kan komme i skole og klub. Der har hele vejen igennem været godt styr på smitten, hvor hverken klub eller skole har været mere ramt end andre skoler i områder med mindre smitte. Samtidig forstår jeg også, at det kan medføre en vis usikkerhed med først nedlukning og siden genåbning, men vi har stor tillid til de sundhedsfaglige vurderinger af situationen,« sagde Susanne Hammer-Jakobsen, Børn og Unge-chef for distrikt Vest, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Med fredagens coronatal er incidensen i Gellerup Sogn igen under 600, og hvis det fortsætter den næste uge, kan sognet igen åbne.

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.