Lotte Thurley fylder 50 år: Hun lod tilfældet råde og endte i Hadsten

Fødselaren Lotte Thurley, som ejer Butik Natalie, kan se tilbage på et liv med udland og eventyr, samt et vink fra skæbnen, der bragte hende til Hadsten.

Artiklens øverste billede
Lotte Thurley og hendes familie fylder alle rundt i år, Lotte og hendes mand fylder 50 og datteren 20. Foto: Anette Bonde

Hvis man lader tilfældet råde og følger sin mavefornemmelse, sker der nogle gange de mest eventyrlige ting. Det var sådan, Lotte Thurley mødte sin mand, og det var også tilfældet der bragte hende til Hadsten. Efter et tip besøgte hun byen, og der skulle ikke mange minutter til, førend hun besluttede sig for at slå sig ned her, uden at hun overhovedet kendte Hadsten på forhånd.

Onsdag 9. juni runder hun et skarpt hjørne, 50 år, og hun kan nu se tilbage på 12 år med Butik Natalie i Hadsten. Årene er strøget afsted, synes hun.

»Her skal jeg være«

Forhistorien til hendes overtagelse af Butik Natalie er, at hun igennem tre år havde hjulpet sin mor i dennes modeforretning i Hurup i Thy. Da moderen ville afvikle, fortalte en af sælgerne om forretningen, der var til salg på Søndergade i Hadsten. Lotte Thurley besluttede at give den en chance, og hun faldt for Hadsten ved det allerførste besøg i byen.

»Det var solskinsvejr den dag, ro, dejlig stemning. Det hele talte til mig, og jeg sagde til mig selv: Her skal jeg være.«

Lotte Thurley fik hurtigt en aftale med den daværende butiksejer, en veninde fra Selling fandt en bolig til hende tæt på butikken, og herfra kunne datteren, som hun var alene med på det tidspunkt, nemt selv gå op på Østervangsskolen.

Det blev til godt ti år med bopæl i Hadsten, indtil Lotte Thurley og hendes familie for et år siden flyttede til Grundfør.

Nyder genåbningen

Årene er strøget afsted med både op- og nedture, fortæller Lotte Thurley. For eksempel åbnede hun butikken lige i starten af finanskrisen, men stille og roligt arbejdede hun den op og har i dag en stor og stabil kundekreds.

Corona-krisen blev også en udfordring, men takket være butikkens webshop og facebook-side har Lotte Thurley håndtere den bedre end mange andre.

Nu nyder hun genåbningen og kundernes genfundne optimisme i fulde drag.

»Hånden på hjertet - lige nu er det helt fantastisk. Folk er positive igen, solen skinner, sommeren er her.«

Mødtes efter ti år

Og det med eventyret …

Lotte Thurley flyttede til Solkysten i Spanien i 1989, hvor hun blandt andet arbejdede som Sosu-hjælper. Her boede hun i 12 år, kun afbrudt af sin uddannelse i Danmark.

Under en dart-turnering i det solrige Costa del Sol mødte hun den mand, som hun skulle blive gift med mange år senere. Umiddelbart efter dartturneringen mistede de imidlertid forbindelsen til hinanden, og der skulle gå ti år, inden de mødtes igen. Lotte Thurley stødte tilfældigt på ham på Facebook:

»Hey, er det ikke dig fra dartturneringen,« skrev hun til ham. Og det var det jo. Siden holdt de forbindelsen, og efter to års skriv flyttede han til Danmark i 2010.

»Så jo, det er en rigtig solstrålehistorie.«

I løbet af sommeren glæder Lotte Thurley sig til at nyde livet med en ferie sammen med sin mand og datter. Der er også en del at fejre i familien, idet Lotte Thurley som nævnt fylder 50. Det samme gør hendes mand, og hendes datter fylder 20 i år.

»Så vi skal ud og rejse og fejre, at vi tilsammen fylder 120 år.«

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.