Opråb til unge på Djursland - bliv Samfundsformer

Region Midtjylland er i fuld gang med at finde 38 unge 18-25 årige til at være med i demokratiprojektet Samfundsformerne.

Artiklens øverste billede

Medarbejdere fra Region Midtjylland er på rundtur til så mange kommuner som muligt for bl.a. på højskoler at møde unge, der drømmer om at være med til at forme og forandre deres samfund. Senere på måneden vil regionen besøge offentlige steder i flere byer.

En Samfundsformer er én der er med til at forme samfundet, som navnet indikerer.

I projektet bliver de unge fx inviteret til at deltage i paneler, workshops, skabe inddragelse i og udvikling af konkrete løsninger, der kan præge beslutningerne i regionsrådet.

»Faktisk er en lille udgave af grundloven noget af det første, vi kommer til at udstyre de unge samfundsformere med, når projektet går i gang. Det er et fundament for det demokrati, de unge skal navigere i nu og i fremtiden. Det bliver spændende at møde de unge de næste dage, og forhåbentlig får mange af dem lyst til at sende os en ansøgning. Jeg glæder mig til at høre, hvad de er optagede af. En ting er stensikkert: De har nye perspektiver, som vi ikke selv kan komme i tanker om. Vores rolle er at hjælpe de unge med konkrete værktøjer, præsentere nogle af de udfordringer vi arbejder med og give plads til at de selv kan sætte dagsordenen,« forklarer sekretariatschef i Regional Udvikling Jane Baad Jensen.

Er du samfundsformer?

Er du mellem 18 og 25 år? Drømmer du om at være med til at forme og forandre dit samfund? Vil du lære, hvordan du får din idé på dagsordenen? Vil du have indflydelse på politik? Brænder du for at gøre en forskel i Midtjylland?

Alle i aldersgruppen 18-25 år bosiddende i Region Midtjylland kan søge om at blive »Samfundsformer«. Der vil blive optaget nye medlemmer årligt, da der helt naturligt vil være løbende udskiftning.

Der er ansøgningsfrist den 1. august til det første hold på 38 Samfundsformere. I ansøgningen skal de unge begrunde, hvorfor de gerne vil være samfundsformer.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.