»Undskyld!« Nu trækker han sig efter afsløring af seksualiseret miljø DR’s Pigekor

Efter historie om seksualiseret miljø i DR’s pigekor trækker daværende chefdirigent Michael Bojesen sig fra posten som bestyrelsesformand i Statens Kunstfond.

Artiklens øverste billede
Michael Bojesen. Foto: Ritzau/Scanpix.

Dirigenten Michael Bojesen har meddelt kulturminister Joy Mogensen (S), at han trækker sig fra sin post bestyrelsesformand for Statens Kunstfond. Det oplyser han i en mail til flere medier, og det bekræftes af Kulturministeriet ifølge Ritzau..

Han trækker sig efter, at Politiken fredag bragte en historie, hvor 12 tidligere sangere i DR’s pigekor beskrev og kritiserede et ”seksualiseret” og ”grænseoverskridende” miljø, da koret var under Michael Bojesens ledelse.

Eksempelvis blev sangerne i koret blandt andet belønnet for at klæde sig udfordrende til korprøver og nogle blev udsat for ”uopfordret seksuel opmærksomhed” ifølge Politikens historie.

I sin mail skriver Michael Bojesen:

- Det har gjort dybt indtryk at læse artiklerne i Politiken om min tid i DR Pigekoret.

- Selv om artiklen fremkommer med flere anklager som jeg ikke har haft mulighed for at forsvare mig imod og som jeg ikke kan genkende, ændrer det ikke ved, at det billede jeg selv har haft om min tid som chefdirigent ikke stemmer overens med flere af sangernes oplevelser.

- Det gør mig utrolig ondt, og jeg vil jeg gerne sige et oprigtigt undskyld til de sangere, der har haft dårlige oplevelser eller følt sig utrygge i deres tid i koret.

- Jeg havde det fulde ledelsesansvar for koret, og det ansvar svigtede jeg.

Michael Bojesen har ingen yderligere kommentar, oplyser han.kb

Læs også

Del artiklen