Trafik: Sommerhusudlejere vil ikke flytte fra midtbyen

Borgmester har peget på, at sommerhusudlejerne i Ebeltoft nu kan flytte ud til Egsmark, hvis de vil. Stort set alle afviser tanken.

Artiklens øverste billede
En midlertidig løsning er at optimere tre P-pladser i byen. Her er det festpladsen. Foto: Kian Johansen

Virkeligheden er ofte en del mere nuanceret, end man kan skrive på en papirserviet.

Og sådan er det også med trafikken omkring og gennem Ebeltoft. I sidste uge kunne vi fortælle om kommunens planer for på den korte bane at bløde op for den forventede store tilstrømming her i sommermånederne. Her er løsningen at etablere tre parkeringspladser og skilte grundigt til dem. På den måde kan nogle af turisterne, der kører rundt med flere formål finde hvile, og undgå at fylde vejene, imens alle andre forsøger at finde gennem byen, lyder forhåbningen.

På den lange bane forudser borgmester Ole Bollesen at sommerhusudlejerne kan flytte ud til Egsmark, her har en ny lokalplan netop åbnet op for, at man kan etablere velkomstcentre til sommerhuslejerne, hvor de så kan afhente deres nøgler og services.

Det afviser tre af de syv sommerhusudlejere med adresse i Ebeltoft by, som Ebeltoft Folketidende har talt med.

Hjælper også byen

»Det er hele vores DNA at ligge centralt placeret i Ebeltoft. Det skal foregå i byen, hvor turisterne i forvejen befinder sig og hvor de også handler. Desuden har man nedlagt turistbureauet i byen, så vi yder også en del af den slags services for vores sommerhusgæster. Blandt andet veksler vi Euro og viser vej til turistdestinationer og tro mig, mange tyskere har ikke kreditkort eller gps,« siger Otto Dolmer, indehaver af Ebeltoft Feriehusudlejning på S. A. Jensens Vej, en mastelængde fra Fregatten Jylland.

Mange af sommerhusene ligger ved Ahl, Dråby og Øer, så det vil ikke hjælpe at flytte sommerhusudlejerne ud af byen, som borgmesteren forudser.

Hanne Bach, Feriepartner Ebeltoft

»Vi vil gerne være der hvor vi er mest synlige. Jeg tænker også, at byens handelsliv også gerne vil have den trafik vi skaffer til byen. Og så syntes jeg Syddjurs Kommune skal beslutte sig for, om vi er en turistkommune eller ej. Det har konsekvenser at have så mange turister, som mange i Ebeltoft jo lever af,« siger Kirstin Petersen, der er afdelingsleder hos Dancenter Ebeltoft med adresse på Vibæk Strandvej.

»Mange af sommerhusene ligger ved Ahl, Dråby og Øer, så det vil ikke hjælpe at flytte sommerhusudlejerne ud af byen, som borgmesteren forudser,« siger Hanne Bach, ejerrådgiver i Feriepartner Ebeltoft, der deler kontor med EDC på Strandvejen 7. Det er en del af konceptet og sparer begge parter for udgifter.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

»Så det giver ikke mening at flytte fra vores udmærkede adresse, selvom vi på sigt kommer til at mangle plads og på et tidspunkt skal finde ud af noget andet. Om det bliver Egsmark kan jeg ikke sige noget om,« siger Hanne Bach.

Digitale nøgleløsninger koster

Borgmesteren foreslår også digitale nøgleløsninger, så lejerne af sommerhusene blot kan køre ud til sommerhuset.

Her har Feriepartner Ebeltoft haft en løsning med en nøgleboks ved hvert sommerhus i flere år, mens de to andre feriehusudlejere er skeptiske.

»Hvem skal betale for det?« spørger både Dancenter Ebeltoft og Ebeltoft Feriehusudlejning. Det ville koste 4-5000 kroner pr sommerhus, lyder vurderingen og ingen vil lægge den udgift over på sommerhusenes ejere eller sommergæsterne.

Sidstnævnte har sørget for en glidende udlevering af nøgler, hvor et nyinstalleret sms-system sørger for at kontrolløren sender en sms, så snart at huset er parat.

»Det havde sin ilddåb i Påsken og det fungerer,« pointerer Otto Dolmer.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen