Gammel familiegrund forvandles til Solbjerg Bytorv med nye butikker og boliger

Artiklens øverste billede
Der kommer 16 boliger, butikker og samlingssted, når Solbjerg Bytorv står færdig. Illustration: Sweco

Siden 60’erne har familien Schulz været indehaver af grunden ved Solbjerg Hedevej, hvor Th. Schulz Catering har ligget i en årrække, men i de seneste år har der ikke været noget på grunden. Det bliver der nu lavet om på.

Tirsdag 8. juni blev det første spadestik taget til Solbjerg Bytorv, hvor blandt andet SuperBrugsen rykker ind, café, butikker og 16 boliger - otte rækkehuse og otte lejligheder - kommer til at poppe op.

SuperBrugsen i Solbjerg rykker til det nye Solbjerg Bytorv. Illustration: Sweco

»Vi vil gerne skabe et bytorv, der indbyder til et samlingssted for byens borgere, hvor der er indkøb, fitness, legeplads, butikker og café. Det bliver et moderne samlingspunkt og kommer til at give et løft til byen. Det har været positivt for os at samarbejde med byens borgere om at skabe mere liv i Solbjerg,« siger Anders Schulz, der er fjerde generation i familien Schulz i Solbjerg og direktør for Solbjerg Bytorv.

To etaper

Opbygningen af torvet bliver i to etaper, hvor første del er der, hvor Th. Schulz Catering lå. Anden etape bliver ved Fakta på Solbjerg Hedevej.

Vi tror på Solbjerg som by, og det er også derfor, vi har mod til at opføre op til 100 boliger

Anders Schulz, direktør for Solbjerg Bytorv

I lokalplanen er der lagt op til, at der kan bygges 100 huse på området, men om det lige bliver 100, er der ikke taget endelig stilling til, ligesom det heller ikke er endeligt besluttet, hvornår man går i jorden til boligerne, men formentlig bliver det i løbet af 2023.

»Vi tror på Solbjerg som by, og det er også derfor, vi har mod til at opføre op til 100 boliger. Hvis alt går vel, er SuperBrugsen klar til at rykke ind i november/december 2022, mens de første kan flytte ind i boligerne i første etape i begyndelsen af 2023,« siger Anders Schulz og fortsætter:

»I al beskedenhed er jeg stolt af det kommende byggeri. Vi bruger mange ressourcer og tanker omkring det, og vi vil gerne skabe et område, der også er aktuelt om 30 år. Jeg er stolt af at opføre noget i den by, som jeg altid er kommet i.«

Glæde hos rådmand

Også rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) glæder sig over, at der er nyt liv på vej til Solbjerg.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

»Indgangen til Solbjerg er i dag et nedslidt erhvervs- og industriområde, som nu bliver forvandlet til et aktivt sted med tæt til stiforbindelser og skov. Derudover bliver der etableret en såkaldt shunt, så det bliver nemmere at køre ud af Solbjerg, og så spiller projektet godt sammen med, at vi skal byudvikle i oplandsbyerne,« siger Simsek, der var med til det første spadestik sammen med byrådskollegaen Ango Winther (K).

Tirsdag 8. juni blev der taget første spadestik til Solbjerg Bytorv af Bünyamin Simsek (V) og Ango Winther (K).. Foto: Privat

Kan Solbjerg rumme så mange flere boliger og mennesker?

»Der er lagt en plan for udviklingen af skolen og institutionerne i byen. Der mangler idrætsfaciliteter, og derfor mener vi også i Venstre, at det skal være en del af en budgetmodel, når vi udvikler et område,« siger rådmanden.

Hos fællesrådsformanden i Solbjerg, Brian Jonassen, er der glæde over det kommende Solbjerg Bytorv, og han vil ikke lade byens manglende idrætsfaciliteter overskygge projektet.

»Byen kan ikke blive ved med at rumme så mange mennesker, men det er en kommunal opgave, og jeg har en stærk tiltro til, at det kommer i fremtiden. Solbjerg Bytorv er et stort løft til byen. Vi har talt meget om, at vi mangler sådan et samlingssted i byen, og jeg tror og håber, at kan være med til at løfte Solbjerg,« siger Brian Jonassen og fortsætter:

»Vi synes, det er en smuk tanke, som Schulz står for - at familien gerne vil give noget pænt til byen igen. Det nye byggeri ligger godt i forhold til resten af byen, også i forhold til skygge og højde på byggeriet, og så glæder vi os over, at vi får en shunt, for alt andet lige, så bliver det en forbedring af de trafikale forhold,« siger fællesrådsformanden.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.