Farvel til mundbindet

Artiklens øverste billede
Kristian Thulesen Dahl (DF) under præsentation af aftale om genåbning efter forhandlinger i Justitsministeriet i København, tidligt om morgenen torsdag den 10. juni 2021. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter maratonforhandlinger i Folketinget er partierne natten til torsdag klokken 04 blevet enige om en genåbningsplan, som skal føre danskerne helt ud af coronarestriktionernes greb fra den 1. oktober.

Aftalen betyder blandt andet, at det velkendte mundbind kan smides allerede fra på mandag. Det skriver Ritzau.

Kravet om brug af mundbind bortfalder alle steder, undtagen når man står op i tæt kollektiv transport.

»Vi har lavet en god aftale, som betyder, at vi næsten alle steder kommer af med mundbindet, som er til gene for rigtig mange. På plejehjem, i institutioner, forskellige steder i vores samfund, men også for vores natur, for de ligger og flyder over det hele,« sagde Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen ifølge Ritzau på det tidlige pressemøde, hvor Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl supplerede:

»Det betyder, at man kan gå ned og købe en liter mælk uden at have mundbind på.«

Mundbindskravet i offentlig transport har eksisteret siden 22. august sidste år.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse og tryk tilmeld.
d

Sundhedsminister Magnus Heunicke i front for det brede politiske flertal bag den nye genåbningsplan. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

jn

Læs også

Del artiklen