Bo småt: Lejligheder på 21 kvadratmeter med gratis fitness

119 lejligheder på 21 kvadratmeter står klar i Tilst.

Artiklens øverste billede
Udlejningschef ved 1927 Estate Nikolaj Quitzau ved det udendørs fitness-område, der bliver gratis at benytte for beboerne. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Køkken, bad, toilet, sengeplads og spisebord. Alt sammen stoppet ind på 21 kvadratmeter. Det kan måske lyde som en umulighed, men ikke desto mindre, så er det, hvad der er sket i Tilst.

Boligbyggeriet Blomsterhaven på Apisvej er nemlig blevet 119 boliger rigere i form af et tre-etagers byggeri med 119 lejligheder med en lille terrasse eller altan til.

Boligerne er opført på den gamle Gasa-grund, og 1927 Estate, der står bag udlejningen af lejlighederne, mener at have fundet et behov i markedet med konceptet micro living.

De er blevet revet væk. Det er gået overraskende hurtigt

Nikolaj Quitzau, udlejningschef ved 1927 Estate

»Der er mange, der efterspørger billige boliger. Vi har en husleje fra 4.000 kroner, og det svarer jo til, hvad et værelse koster inde i centrum - her får man bare en bolig med det hele i,« siger udlejningschef ved 1927 Estate Nikolaj Quitzau.

Der er plads til både spisebord og lidt kommoder i micro living-byggerieti Tilst.

Gratis fitness

Beboerne får desuden mulighed for at træne fitness gratis udenfor. Der er nemlig etableret et udendørs fitness-område, hvor udlejningsfirmaet har hyret en instruktør ind én gang om ugen til at træne dem, der har lyst.

Derudover har beboerne adgang til en fællessal, som man kan benytte, hvis man skal holde et arrangement.

En succes

Hele ideen med micro living har været populær blandt de kommende lejere, i hvert fald hvis man spørger udlejningschefen.

På hemsen kan man sidde oprejst, selv om man er omkring to meter høj, som udlejningschef ved 1927 Estate, Nikolaj Quitzau her viser. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

På en måned er 70 af de 119 boliger blevet lejet ud.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

»De er blevet revet væk. Det er gået hurtigt, og selvom vi havde høje forventninger på forhånd, er vi blevet positivt overrasket. Der er mange, der gerne vil bo her, fordi de får deres helt eget, og pendlerne slipper for at bo på hotel. Her får man også sin egen bolig, og det er der mange, der foretrækker, nu turen til og fra centrum er blevet væsentlig nemmere med bus og supercykelsti,« siger Nikolaj Quitzau, der regner med, at de sidste lejligheder er lejet ud i løbet af sommeren.

Grønt byggeri

De 119 mikro-lejligheder er opført i grønt byggeri både i overført betydning og bogstavelig forstand.

Der er nemlig sat grønne slyngplanter, som kommer til at bevæge sig opad de grå betonmurer, så når de er vokset op, vil alle overflader været dækket af grønne planter. Derudover er lejlighederne bæredygtighedscertificeret byggeri med solceller på taget.

Lige når man kommer ind ad døren, er der badeværelse til højre, og ellers går man lige ind i opholdsrummet/køkkenalrum. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Når alle boliger i Blomsterhaven er opført, vil der være et godt stykke over 1.000 boliger i form af etagebyggeri, mikrolejligheder og rækkehuse.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.