Ferie i dyrenes verden

Sommerferien står for døren, og der er mange steder, der byder på forunderlige dejlige dyr.

Artiklens øverste billede
I Vadehavscentret ved Ribe kan man opleve det store Vadehav fra fuglenes perspektiv. Foto Vadecentret

Nu varer det ikke længe, så starter sommerferien endelig, hvor vi gerne må putte børnene i bilen og køre på udflugt og i zoo og oplevelsesparker. Juhu.

I skrivende stund kræver det stadig coronapas, så det skal man naturligvis huske. Her kommer vi lige med nyeste dyrenyt fra flere steder i Danmark – og tjek på hjemmesiderne omkring eventuelle coronarestriktioner.

Randers Regnskov

I Randers har den brunbåndede bambushaj lagt 20 æg. Det er meget stort, og første gang at hajen lægger æg i Randers Regnskov. Regnskoven byder på et væld af verdens dyr, planter og sjov. De tilbyder også nu en tidsrejse i Danmark, hvor man kommer med uden for de fugtige regnskovskupler og møde danske dyr, man aldrig har set før. Man møder blandt andet hyæner, los og rolige bondegårdsdyr.

Odense Zoo

I Odense er de glade for, at zoologisk have igen er åben, og som en nyhed kan du møde verdens største slange. Det er den grønne Anakonda. Anakondaen kan blive helt op til ni meter lang og veje 250 kilo. Den er flyttet ind i et helt nyt anlæg blandt søkøer og aber i Tropehuset. I Odense Zoo er der alverdens dyr – lige fra løver til pingviner. En tur værd for hele familien.

Falkecenter Samsø

De store rovfugle og ugler er imponerende smukke dyr. Og dem kan man opleve ved selvsyn, hvis man besøger Falkecenter Samsø, som er drevet af falkoner Louise Vedel. Falkecenteret har åbent de fleste dage i sommerferien, hvor der er mulighed for, at børn og voksne kan komme på falkoner-skole og selv prøve at få en af de mægtige fugle på armen. Der er også daglige shows. Det er godt at tjekke på hjemmesiden først, hvornår på dagen, der er show.

Zoo København

Er man en sand dino-nørd, så har den gamle zoologiske park i København et godt tilbud. De tilbyder dino camp, hvor man lærer stort set alt, der er værd at vide om de kæmpestore dyr. Man skal tilmelde sig dino campen via hjemmesiden. Men er du ikke til dinosaurer, så er der meget andet at nyde i Zoo København, for der er mere end 4000 dyr.

Vadehavscentret

Centret ligger i Danmarks ældste by, smukke Ribe. Her kan man komme med på en rejse gennem Vadehavet, hvor man ser det hele fra fuglenes synspunkt. Det store vadehav, er en kæmpe lækker madkasse for alverdens fugle, og det er også her, at man ser de store smukke formationer af stære, der med uforståelig præcision flyver synkront i store flokke og farver himlen sort. Det er smukt, og det er vildt at være vidne til. Skal opleves.

Knuthenborg Safaripark

Ved Maribo på Lolland ligger Knuthenborg Safaripark. Det er Nordeuropas største safaripark, og dyrene sætter tempoet på det hele, for de går frit rundt på de store arealer, der fører over flere kontinenter. Dyrene er opdelt efter det kontinent, hvor arten oprindeligt stammer fra, da det er mest naturligt for dyrene at omgås dyr, som de naturligt ville have omgås i naturen. I Knuthenborg foregår tingene på dyrenes præmisser, så hvis æslerne vælger at stille sig midt på vejen, så må man pænt vente.

Som noget nyt er der i år åbnet en tigerskov i Knuthenborg Safaripark. Her bor den spanske, nu pensionerede, tiger Neni, sammen med fire andre tigre. På længere sigt er det meningen, at der skal komme flere såkaldte ´rescue tigere´ og bo i Tigerskoven. Tigerne lever ude hele året her.

Aqua

I Silkeborg ligger ferskvandsmuseet Aqua akvarium og dyrepark. Her handler det om de danske dyr, vi omgiver os med og de fisk, der findes i de smukke Silkeborg søer og Aqua ligger lige midt i Søhøjlandet. På Aqua træder man ind i fiskenes verden, hvor man får mulighed for at røre ved fiskene. Man ser også, hvordan det er at leve i søen – under vandet. Både i en ren og en forurenet sø. Og så er der odderne, der boltrer sig og mange andre spændende dyr. Endelig må man ikke glemme, at der er en virkelig god og stor legeplads med blandt andet svævebane.

Nordsøen Ocenarium

Vi bliver i fiskenes verden, men nu er det saltvand. Det er nærmere betegnet 6 millioner liter havvand. Det finder man i Hirtshals på Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Ocenarium. Der er 75 akvarier og mere end 7000 fisk og andre havdyr. Og man kan selv være med i vandet og kravle på skibsvrag og fange krabber med de bare næver.

I hele 2021 kommer gæsterne med på en tidsrejse rundt omkring Nordsøen, hvor fund fra naturen i området trækker spor langt tilbage i. I løbet af året vil der også være guidede ture ved kysterne i nærheden af Hirtshals.

Tjek selv dyrene nær dig

Der findes mange dyreparker og centre i Danmark. Dette var kun et lille udpluk. Så der er altid et sted tæt på jer, hvor familien kan få en dejlig dag i dyrenes verden. Tjek på internettet, hvor I finder i noget i nærheden af jer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen