Ishockey-stjerner gik amok i jubel over Danmarks 4-1 sejr

Dansk EM-triumf og NHL-stjerner: Fodboldlandsholdets sejr over Rusland skabte stor begejstring blandt Danmarks største ishockeystjerner.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Ehlers. Foto: Nils Meilvang Ritzay/Scanpix.

Det er ikke bare den danske fodboldverden, der er i jubelrus efter Danmarks 4-1-sejr over Rusland mandag aften.

Også nogle af landets største ishockeynavne bøjer sig i støvet over indsatsen i Parken, som de fulgte i samlet flok foran tv-skærmen, skriver Ritzau.

Ishockeylandsholdet er i disse dage samlet til den første træningslejr forud for OL-kvalifikationen i sensommeren.

»Vi var allesammen helt oppe at køre. Der blev jublet højt. Det var helt vildt. Sikke en klassekamp,« siger NHL-stjernen Nikolaj Ehlers til Ritzau..

Han er i dag højt betalt ishockeyspiller, men i sine ungdomsår spillede han fodbold på et ret seriøst niveau i Schweiz, hvor han voksede op, mens hans far, Heinz Ehlers, var ishockeytræner i alpelandet.

Også NHL-veteranen Frans Nielsen hører til ishockeylandsholdets fodboldfans.

Når fodboldsæsonen er i gang, bliver fjernsynet tændt i Detroit hver lørdag og søndag morgen, så han kan se Premier League-kampe til morgenmaden.

»Jeg har altid fulgt Premier League og landsholdet tæt. Det var fedt at se holdet. Spillerne er virkelig rykket sammen som et hold, selv om det selvfølgelig er sket under voldsomme omstændigheder. Jeg er ikke ekspert, men når man spiller på den måde, kan man slå alle. De arbejder så hårdt for hinanden og er svære at skabe chancer imod. Jeg tror, de kan nå langt i denne turnering,« siger Frans Nielsen.

De to udpeger kaptajnen fra VM i Riga, Jesper Jensen Aabo, som den mest fanatiske landsholdsfan på ishockeylandsholdet.

»Ja, er du sindssyg mand. Det var så fedt,« siger Aabo.

Han har et tæt forhold til EM-spilleren Daniel Wass, der er gift med Aabos søster.

»Han er min svoger, og vi er gode venner. Det er sjovt at være så tæt på. Vi skriver sammen hver dag under EM. Ikke så meget om fodbold, mere om hvordan det går. Jeg ved, hvor meget det betyder for ham at gå videre,« siger Jesper Jensen Aabo til Ritzau..

kb

Læs også

Del artiklen