PCR-test gælder nu 96 timer i corona-passet: Den gennemsnitlige svartid på PCR-test nede på 15 timer

Når regionerne åbner for test uden tidsbestilling, vil man de fleste steder kunne gå direkte ind fra gaden og blive PCR-testet med det samme.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Ritzeu/Scanpix.

Fra torsdag den 1. juli kan du blive PCR-testet for coronasmitte uden at skulle bestille tid i forvejen de fleste steder i landet. Og PCR-testen vil fremover gælde i 96 timer i coronapasset.

Samtidig er den gennemsnitlige svartid på en PCR-test nede på 15 timer. Hvis man kan, så vælg PCR, lyder opfordringen fra Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

»Kan man planlægge sig ud af det, vil jeg opfordre til at benytte PCR-test af hensyn til epidemiovervågningen. PCR-test kan finde virusmutationer, og de er samtidig mere præcise, og gør nu dit coronapas gyldigt i 4 dage fra testtidspunktet i stedet for de tidligere 3. Og det er naturligvis stadig sådan, at hvis man har symptomer eller er nær kontakt, skal man få taget en PCR-test,« siger direktør for TestCenter Danmark, Anne-Marie Vangsted. Hun fortsætter:

»Vi har herudover fået vores svartider rigtigt langt ned nu. Over 98 procent af de testede får svar senest dagen efter, og hvis man er blevet testet om morgenen, vil man ofte opleve at få svar allerede samme dag.«

Når regionerne åbner for test uden tidsbestilling, vil man de fleste steder kunne gå direkte ind fra gaden og blive PCR-testet med det samme. Men man kan også bestille tid, så man er sikker på at komme til på et bestemt tidspunkt, hvis man f.eks. skal rejse udenlands.

Der kan være PCR-steder, hvor det af praktiske eller logistiske årsager ikke er muligt at blive testet uden tidsbestilling, ligesom det andre steder ikke er muligt i hele åbningstiden. De konkrete steder samt eventuelle begrænsninger fremgår af Danmarkskortet på coronasmitte.dk.


kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen