DMI varsler om 'Farligt vejr': Her forventes kraftig torden, hagl og lokale skybrud

'Søg indendørs i god tid, og luk vinduer og døre. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig,' lyder det fra DMI.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Ritzau/Scanpix.

DMI har udsendt varsel om ’Farligt vejr’ og forventer kraftig torden, hagl og lokale skybrud. Der kan falde mellem 25 og 35 mm regn på 30 min.

’Vær forberedt på, at kraftigt tordenvejr medfører risiko for personskade, lynbrande og afbrydelser i strøm, kommunikation og vandforsyning. Søg indendørs i god tid, og luk vinduer og døre. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig. Vær forberedt på, at der er høj risiko for oversvømmelse af lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig,’ lyder det fra DMI.

Det gælder områderne Syd- og Sønderjylland, Odder, Trekant-området, Sydøstjylland, Silkeborg, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern

Advarselsniveauet fra DMI er i kategori ’Orange.’

DMI’s advarselskategorier er følgende:

Blå = Risiko for voldsomt vejr.

Gul = Voldsomt vejr.

Orange = Farligt vejr.

Rød = Meget farligt vejr.

Lilla = Ekstremt Farligt vejr


kb

Læs også

Del artiklen