Kasserer 21 millioner mundbind: Kvaliteten er for dårlig

Næsten 21,5 millioner masker og mundbind er blevet sendt tilbage til leverandørerne og kasseret efter at være blevet leveret til Region Syddanmark under coronaudbruddet.

Artiklens øverste billede
Region Syddanmark opdagede, at flere partier mundbind var af for dårlig kvalitet, efter at de var blevet leveret. (Arkivfoto) - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Stikprøver har vist, at mundbind og masker, der blev leveret til Region Syddanmark, var af dårlig kvalitet.

Derfor er næsten 21,5 millioner masker og mundbind er blevet sendt tilbage til leverandørerne og kasseret efter at være blevet leveret til Region Syddanmark under coronaudbruddet, skriver TV Syd ifølge Ritzau..

Mundbindene er blevet kasseret, fordi stikprøver har vist, at deres kvalitet var for dårlig, oplyser regionens koncerndirektør Kurt Espersen.

Værnemidlerne er primært indkøbt til Region Syddanmarks sygehuse.

»Det er et voldsomt antal, vi har været nødt til at kassere, fordi vores test har vist, at de ikke var gode nok. Det skal ses i lyset af et voksende behov for værnemidler under coronatiden og dermed en kraftigt øget efterspørgsel. Vi har dog hele tiden kunnet få nye leverancer af værnemidler, enten fra de samme leverandører eller fra andre firmaer,« siger Kurt Espersen til TV Syd.

Mundbind og masker skal forhindre spredning af bakterier fra eksempelvis spyt og er en nødvendighed ved operationer.

Derudover har det i perioder siden marts 2020 været påkrævet for alle ansatte at bære mundbind og masker overalt på hospitalerne på grund af risikoen for spredning af coronavirus.

Regionen har ikke selv destrueret mundbindene, men har fået leverandørerne til at afhente dem på regionens fjernlager.

Desuden har regionen forlangt at få købesummen tilbagebetalt for de ordrer, der allerede var betalt, skriver Ritzau.

kb

Læs også

Del artiklen