Modstandsgruppe indtog by: »Vågn op og kæmp med os!«

Der blev brændt romerlys, men ellers foregik demonstration ret fredeligt.

Artiklens øverste billede
Vi vil ikke leve i et tvangssamfund, lød det fra demonstranter i Herning. Foto: Øxenholt Foto

Modstand Midtjylland.

Det kalder den gruppe, der lørdag marcherede gennem Herning i forbindelse med en demonstration, sig.

»Hvorfor lyver Mette«, »befri DK« og »de forsvundne e-mails er ikke glemt« var blandt de budskaber, som de godt og vel 150 deltagere havde taget med hjemmefra.

De forsvundne e-mails refererer til en lang række sendte mails, som Sundhedsdatastyrelsen angiveligt ved et uheld slettede i september 2020. Sletningen af de mange mails var “lidt for belejligt”, lød det sidste efterår fra flere politikere.

Nej tak til coronapas

For at få et indtryk af, hvad det generelle budskab fra Modstand Midtjylland er, kan du her læse den tekst, der beskriver gruppen på dens facebookside:

»Modstand Midtjylland er en modstandsgruppe, som kæmper for vores frihed og imod coronarestriktionerne.
Vi beskytter vores rettigheder, som er blevet kæmpet for i årevis.
Vi vil ikke leve i et tvangssamfund med det »nye normale liv« - tvangsvacciner, coronapas, og alt andet gøgl, de finder på!.
Det er tid til Danmark vågner op og kæmper med os!«

Lørdagens demonstration var anmeldt under overskriften ”For vores grundlov og rettigheder”.

Demonstrationen begyndte klokken 18, hvorefter demonstranterne gik en længere rute gennem byen mod Torvet, hvor der var taler og underholdning.

Der blev affyret flere romerlys, ellers forløb demonstration sig fredeligt uden optræk til voldelige episoder, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Nogle af deltagerne i lørdagens demonstration havde medbragt en dukke, som sad i et bur på en trækvogn. Den skulle angiveligt forestille statsministeren, der var blevet varetægtsfængslet.

sb

Læs også

Del artiklen