Antallet af nye smittede med coronavirus stiger: Det højeste tal i fem uger

Mandag stiger antallet af indlagte coronapatienter, og der er fundet 848 nye smittede, viser tal fra SSI.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Ritzau/Scanpix.

Der er det seneste døgn fundet 848 nye smittede med coronavirus, viser mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er det højeste daglige antal smittede siden 9. juni, hvor der blev registreret 904 smittede. Her var tallet dog overestimeret som følge af tekniske problemer hos SSI.

Derfor skal man tilbage til 6. juni, hvor der var 853 nye smittetilfælde.

Mandag stiger antallet af indlagte coronapatienter samtidig med 8 til 37.

Trods et fortsat lavt antal indlagte med coronavirus, mener Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdom ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet, at man skal tage de stigende smittetal alvorligt.

»Jeg mener, at epidemien er ved at skifte karakter. Nu har vi fået vaccineret den sårbare del af befolkningen, så nu skal vi kigge på de unge. Godt nok giver de smittede unge en lav belastning på sundhedsvæsenet, men en del af dem bliver ramt af forskellige langtidsfølger efter covid-19, og det skal vi holde øje med. Derfor bør man heller ikke slippe de resterende restriktioner helt,« siger han til Ritzau.

Danmark vaccinerer stadig på livet løs, og der er masser af vacciner på lager.

I alt har 3.695.942 personer - svarende til 63,2 procent af befolkningen - fået minimum et stik med en vaccine. Af dem er mere end 2,3 millioner færdigvaccinerede.

kb

Læs også

Del artiklen