Afviste asylansøgere fastholdt af politiet og coronatestet med tvang

Artiklens øverste billede
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

I to tilfælde har dansk politi måttet ty til fysisk magtanvendelse overfor afviste asylansøgere, som nægtede at tage en coronatest, inden de skulle hjemsendes.

Årsagen er, at nogle flyselskaber ikke vil medtage passagerer, som ikke er testet inden afrejse.

Det skriver Jyllands-Posten, som har fået indsigt i tal fra Hjemrejsestyrelsen, der viser, at politiet har fastholdt og PCR-tvangspodet to personer, som ikke ønskede at deltage i en test frivilligt og også har pålagt yderligere 15 afviste asylansøgere at deltage i en test, hvilket de efterkom.

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er tilfreds med loven, der gør det muligt at tvinge afviste asylansøgere til test, så de ikke kan forhale deres udrejse fra Danmark.

Men fra andre partier i folketinget lyder der kritik.

»Hvis man ikke har lovligt ophold i Danmark, skal man selvfølgelig ikke være her, men man skal heller ikke udsættes for tvang. Det er helt ude af proportioner,« siger Enhedslistens Rosa Lund til Jyllands-Posten.

Også Radikale Venstre er kritiske overfor loven, som blev stemt igennem af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

jn

Læs også

Del artiklen