Ørneunger fundet døde efter træfældning: »Det er frygteligt«

Sommerskovning i en plantage ved Skive har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

To næsten flyvefærdige havørneunger er fundet omkommet, efter at deres redetræ er blevet fældet i Estvadgaard Plantage ved Vinderup sydvest for Skive.

Fældningen af træet er meldt til politiet og Miljøstyrelsen, og træstammen er beslaglagt på et savværk, skriver Dansk Ornitologisk Forening i en pressemeddelelse.

Det var en lokal ornitolog, som den 27. juni opdagede de døde fugleunger.

»Det er frygteligt at tænke på, at skovning midt i fuglenes yngletid har kostet to prægtige ørneunger livet,« siger DOF’s formand Egon Østergaard.

Ørnereden er gennem flere år blev holdt øje med af Projekt Ørn i Dansk Ornitologisk Forening.

Ifølge foreningen skulle både skovejeren og firmaet, som stod for selve fældningen, være blevet informeret om, at der i år var et par ørne med unger på reden.

Forklaringen herfra lyder, at man havde en skovfoged ude at besigtige området før fældningen uden at reden blev opdaget, og at man derfor antog, at ørnene muligvis ynglede et andet sted i skoven, skriver DOF.

Ifølge Kim Skelmose fra DOF’s Projekt Ørn viser den tragiske sag, hvor problematisk det er at fælde træer om sommeren, når der er løv på træerne.

jn

Læs også

Del artiklen