Komplet mangel på respekt: Voksne bilister giver fuck-finger, råber og viser knytnæve til skolepatruljer

Mandag den 6. september starter den nye kampagne 'Pas godt på skolepatruljen', som skal få os alle til at vise hensyn til skolepatruljen.

Artiklens øverste billede
Foto: Rådet for Sikker Trafik

Respekten for skolepatruljerne, som skal hjælpe børn sikkert til skole, halter, og det giver mange af eleverne i skolepatruljen ubehagelige oplevelser.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik.

Den manglende respekt udvises både af bilister, som højlydt kritiserer deres arbejde, og cyklister, der snige sig igennem, selvom skolepatruljen har ”lukket” fodgængerfeltet.

»Der er alt for mange elever i skolepatruljerne landet over, som har oplevet ubehagelige tilråb eller dårlig adfærd fra trafikanter. Det er ikke en rimelig måde at behandle børn, der udfører et stykke frivilligt arbejde for at passe på alle os andre,« siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I en undersøgelse svarer 4 ud af 10 skolepatruljer, at de har oplevet en ubehagelig situation, når trafikanter ikke viser hensyn.

Eksemplerne er mange. Bilisterne kan finde på både at dytte, råbe, komme med kommentarer, give fuck-finger og vise knytnæve, når de kører forbi.

Den kommende tid vil Rådet for Sikker Trafik sætte fokus på problemet i en ny kampagne med titlen ’Pas godt på skolepatruljen’, som lanceres i samarbejde med mange af landets kommuner og LB Forsikring.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen