57 personer er døde: De fik alle corona, selvom de var færdigvaccinerede

I alt er der siden december sidste år blevet fundet 9.253 tilfælde, hvor folk er påvist smittet, efter de er blevet vaccineret 2. gang mod covid-19 - de såkaldte gennembrudsinfektioner. 57 af dem er afgået ved døden.

Artiklens øverste billede
Foto: Ole Spata/AP/Ritzau Scanpix

Borgere, som har fået begge skud med vaccine mod Covid-19, kan ikke vide sig sikre.

I alt er der, siden vaccinationsprogrammet blev indledt 27. december sidste år, fundet 10.866 personer, som er blevet smittet med med corona, efter at de var blevet vaccineret anden gang. Heraf er 9.253 infektioner påvist efter, at den fulde effekt af vaccinerne skulle være sat ind.

Det oplyser Statens Serum Institut i en statusopgørelse.

Det er ikke alle, der opbygger nok immunitet af vaccinen til at forhindre smitte. Andre har ikke nået at få opbygget den fulde immunitet, før de er blevet smittet, fortæller SSI’s direktør Henrik Ullum.

Heldigvis tyder data dog på, at personer, som smittes efter fuld vaccination, får mildere symptomforløb end personer, der ikke er vaccineret.

57 døde

Blandt smittede fuldt vaccinerede personer har 375 af dem været indlagt på hospital inden for 14 dage efter, at de fik en positiv PCR-test.

Der er desuden registreret 57 dødsfald inden for 30 dage efter den positive PCR-test blandt denne gruppe. De 57 dødsfald har fordelt sig jævnt over hele opgørelsesperioden fra 27. december til 1. september i år, oplyser Statens Serum Institut.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen