Pia Olsen Dyhr: Muhammed-tegningerne skal ind i skolernes undervisningsmateriale

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

De omstridte Muhammed-tegninger, der i 2005 blev bragt i Jyllands-Posten, skal indgå i skolernes undervisningsmaterialer. I hvert fald hvis det står til SF.

Det sagde formand for partiet, Pia Olsen Dyhr, i sin tale ved SF’s landsmøde i Kolding lørdag, skriver Ritzau.

SF mener, at der skal laves undervisningsmaterialer til lærere, så de ikke længere selv skal stå med beslutningen om, hvorvidt tegningerne skal benyttes.

»Det går ikke, at undervisere er bange for at vise Muhammed-tegningerne. Når undervisere skal frygte for deres liv på grund af visse emner, så må vi sige stop. Materialet skal være der, så man kan bruge det, og så man kan stå på ryggen af, at det altså er Folketinget og ikke den enkelte underviser, der har lavet det her. Det håber jeg vil gøre lærerne en smule mere trygge,« siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Risikoen for at bruge tegningerne i undervisning har da også vist sig at være reel.

Sidste år blev den franske geografi- og historielærer, Samuel Paty, dræbt, fordi han havde undervist sine elever i Muhammed-tegningerne, og herhjemme er en dansk lære også blevet truet på livet, fordi hun skrev på Facebook, at hun fremover ville bruge Muhammed-tegningerne i sin undervisning.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen