Corona-fup: 18-årig gymnasiepige med udenlandsk baggrund risikerer knaldhård straf

En 18-årig elev med udenlandsk baggrund på Viby Gymnasium ved Arhus risikerer at blive udvist af Danmark, efter at hun tidligere på året forfalskede sin negative coronatest.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Ritzau/Scanpix.

En 18-årig gymnasieelev med udenlandsk baggrund risikerer at blive udvist af Danmark, efter at hun tidligere på året forfalskede sin negative coronatest for at komme til undervisning.

Det fremgår af dokumenter i sagen, som DR Østjylland har fået aktindsigt i.

Den 18-årige kvinde forventes at tilstå forfalskningen ved Retten i Aarhus, og det fremgår, at hun skal dømmes efter den særlige coronaparagraf i straffeloven.

Den giver domstolene mulighed for at forhøje straffen for en række forbrydelser med det dobbelte, hvis lovovertrædelsen har relation til covid-19-epidemien i Danmark.

Af samme årsag risikerer kvinden også at blive udvist af Danmark. Hvis retten takserer forfalskningen med en ubetinget fængselsstraf, kan hun stå til udvisning.

Kvinden gik i foråret i 1.g på Viby Gymnasium, hvor hun ifølge sigtelsen den 24. maj lagde et negativt svar på en coronatest fra Falck op på intranettet Lectio.

Her havde hun ændret datoen for testen, så hun kunne fremvise en gyldig negativ test for at deltage i undervisningen.

Yderligere fem elever har ifølge politiet erkendt at have forfalsket deres coronatest. De fem sager har endnu ikke været i retten, skriver DR Østjylland.

kb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen