Kommune i pinlig bommert: Borgeres personnumre lå frit tilgængeligt på hjemmeside

Aarhusianeres personnumre lækket i kommunens byggesagsarkiv.

Artiklens øverste billede
Foto: Adobe Stock

Aarhus Kommune har begået en alvorligt fejl.

Borgeres cpr-numre har nemlig været tilgængelige på kommunens hjemmeside for byggesager. Siden er nu blevet lukket, mens fejlen bliver undersøgt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

»Vi underskylder situationen mange gange overfor de berørte borgere. Vi er meget kede af, at deres cpr-numre har været tilgængelige. Det er en meget ubehagelig følelse, når ens personlige oplysninger er tilgængelige for andre. Vi sætter nu alt ind på at få kontaktet de berørte borgere og på at få fundet og udryddet fejlen,« siger Ann Hamborg, chef for Byggeri, Teknik og Miljø.

På hjemmesiden minejendom.aarhus.dk kan man normalt finde byggesager, tegninger og andre dokumenter fra byggesager i Aarhus, men i en rum tid også folks personnummer på grund af »kritiske fejl«, som kommunen kalder det.

Teknik og Miljø er bekendt med en række sager, hvor fortrolige dokumenter ved en fejl har været tilgængelige, men på nuværende tidspunkt er der ikke klarhed over, hvor udbredt problemet er - og dermed heller ikke, hvor mange borgeres oplysninger, der er blevet kompromitteret.

Lækket er anmeldt til Datatilsynet og Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver.

»Nu har vi lukket for ”minejendom”, så vi har mulighed for at undersøge fejlen til bunds. Før da kan vi ikke sige noget om omfanget. Vi holder hjemmesiden lukket, indtil vi ved, at der ikke længere er risiko for, at man kan finde personlige oplysninger på siden,« siger Ann Hamborg.

Minejendom er en selvbetjeningsløsning, hvor aarhusianske borgere og virksomheder kan finde oplysninger, tegninger og byggesagsdokumenter om tusindvis af ejendomme i Aarhus.

Løsningen indeholder cirka otte millioner dokumenter.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen