Chris Anker Sørensen er død

Den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen er død efter en ulykke i Belgien.

Artiklens øverste billede
Chris Anker Sørensen er død efter en tragisk ulykke i Belgien. Arkivfoto: Nils Meilvang

Chris Anker Sørensen er lørdag omkommet i en alder af 37 år efter at have været involveret i en ulykke.

Det skriver TV 2, hvor den tidligere cykelrytter var ansat som ekspertkommentator på TV 2 Sport.

»Det er med stor sorg, jeg har fået meddelelsen om, at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død,« siger Frederik Lauesen, der er TV 2 Sports sportschef, til TV 2.

Ulykken skete i Belgien, hvor Chris Anker Sørensen var nede for at dække VM i cykling for netop TV 2 Sport. Han blev under en cykeltur ramt af en bil og døde senere af sine kvæstelser.

Chris Anker Sørensen blev født i Hammel og startede også sin karriere for det lokale hold Hammel CK. I 2007 blev han professionel på Bjarne Riis’ Team CSC, og det var også på det hold, at han i 2009 debuterede i Tour de France. Han nåede at deltage i sammenlagt 12 Grand Tours, som de store løb Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España omtales. I 2010 vandt han endda en etapesejr i Giro d’Italia. I 2015 opnåede han et af karrierens højdepunkter, da han vandt DM i landevejsløb.

Han afsluttede sin aktive karriere i 2018, hvorefter han blev ansat på TV2 Sport som ekspertkommentator ved forskellige cykelløb.

TV2 oplyser, at Chris Anker Sørensens familie er orienteret om dødsfaldet, og at tv-stationens medarbejdere i Belgien får tilbudt krisehjælp.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen