Her skal bygges ny familiesvømmehal til kvart milliard

Der skal bygges en ny svømmehal med rutsjebaner, varmtvandsbassin og oplevelser for hele familien i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Der skal være aktiviteter for hele familien i den nye svømmehal i Gellerup. Foto: Adobe Stock

Børnefamilier, svømmere og andre vandglade aarhusianere kan godt begynde at glæde sig til ikke længere at skulle tage ud af kommunen for at finde en god familievenlig svømmehal.

Et nyt familiebad bliver nemlig en realitet, fremgår det af en pressemeddelelse fra kommunen på baggrund af den netop indgåede budgetaftale.

Byrådet har afsat 50 millioner kroner til den nye badefacilitet, der kommer til at ligge i Gellerup.

»Det er en fantastisk nyhed. Aarhus har i mange år manglet en ny badefacilitet, der kan samle hele familien. Børnefamilier har alt for længe kørt ud af kommunen for at få en attraktiv badeoplevelse. Det nye familiebad bliver et enestående supplement til det kommende Sports- og Kulturcampus, der bliver en attraktion, som vil tiltrække gæster fra hele byen og regionen,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV).

Det er en fantastisk nyhed. Aarhus har i mange år manglet en ny badefacilitet

Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice

Familiebadet skal erstatte det nuværende Gellerupbad og placeres i sammenhæng med det nye Sports- og Kulturcampus og den nye skole i Gellerup.

Forligspartierne afsætter 15 millioner kroner fra anlægsbufferen i 2025 til opførelsen af familiebadet. De resterende 35 millioner kroner finansieres via de fælles midler i Teknik og Miljø til genopretning af bygninger, da det ikke længere vil være nødvendigt at renovere Gellerupbadet, der ellers stod overfor en omfattende renovering.

Den samlede pris på det nye familiebad forventes at blive op mod 250 millioner kroner.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen