Hylke får Skanderborgs første landsbyskatepark

FSR Beton er ved at lægge sidste hånd på Skanderborgs – måske Østjyllands – første landsbyskatepark, der forventes klar til indvielse til foråret.

Artiklens øverste billede
FSR Beton har designet og bygget det unikke anlæg på 450 kvadratmeter. Pressefoto

Over de seneste seks uger er der vokset et betonlandskab frem i landsbyen Hylke. Et landskab som de lokale forventer vil give landsbymiljøet et kæmpe løft. Det er nemlig Hylke Skatepark, som snart står færdigt. Landsbyens børn og unge står nysgerrige bag byggehegnet, og venter på at betonen bliver så tør og hård, at de kan teste parken.

FSR Beton, der er Danmarks førerende eksperter inden for opbygning af skatepark, har designet og bygget det unikke anlæg på 450 kvadratmeter.

»Vi har gjort os umage med at designe en park med elementer, der favner i bredden. En park, som kan bruges af mange på såvel skateboards, BMX, rulleskøjter, løbehjul med mere. Både nybegyndere og garvede brugere vil garanteret synes, den er sjov at skate på. Så alle kan være med. Samtidigt er der rig mulighed for, at man kan udvikle sig. Jeg tror den, bliver et hit – ikke bare i Hylke men for hele lokalområdet,« siger partner Claus Hermansen i en pressemeddelelse.

Jeg er ikke i tvivl om, at det her vil give så meget til landsbymiljøet. Måske flere vil få øjnene op for, hvad vi kan herude på landet.

Rebecca Veilgaard Christensen, formand for landsbyrådet

Ejerne Claus Hermansen og Balder Lehmann skater selv på daglig basis, og derfor er deres forståelse for håndværket og brugerfunktionen afspejlet i deres arbejde. I sammenhæng med skateparken etablerer de en flot og funktionel adgang over for Hylke Skole og Købmand, så der er god tilgængelighed for både gående og kørende. Hele herligheden er lavet i spejlblank in-situ støbt beton.

Skateparken er blevet bedre, end formanden for landsbyrådet, Rebecca Veilgaard Christensen, havde turdet håbe på. Pressefoto

Frivillig arbejdskraft

Skateparken er en del af en ny bypark, som Hylke Landsbyråd står bag. Projektet involverer mange ildsjæle og frivillige fra området. Finansieringen er opnået via bidrag fra fonde og puljer, samt lokale foreninger og erhverv. En stor del af projektet bygger på frivilligt arbejde, så pengene bruges på materialer frem for arbejdsløn. Som eksempel er alt jordarbejdet til den nye skatepark udført af lokale, der har doneret både deres tid og maskiner til projektet.

»Skateparken er blevet så flot, det er et helt kunstværk. Det er blevet endnu bedre, end jeg havde turdet håbe på. Jeg er ikke i tvivl om, at det her vil give så meget til landsbymiljøet. Måske flere vil få øjnene op for, hvad vi kan herude på landet. Mig bekendt bliver det den bedste landsbyskatepark i Østjylland – i hvert fald den første af sin art i Skanderborg,« konstaterer Rebecca Veilgaard Christensen, formand for landsbyrådet.

»For bare et år siden ville Skanderborg Byråd lukke vores indskoling. Jeg er afsindigt glad for, at de kom på andre tanker. Ved fælles hjælp fik vi overbevist politikerne om, at det ville være en fejl. For den her skatepark skal fyldes af glade børn, unge og voksne. Vi vil udvikle vores landsby, ikke afvikle. Jeg er overbevist om, at det bliver et aktiv for Skanderborg Kommune at have fået denne fantastiske landsbyskatepark,« tilføjer hun.

»FSR Beton har været gode til at samarbejde med de frivillige. De har f.eks. ringet til en af de lokale gravemænd hver gang, der skulle flyttes grus til ramperne. Der er ingen tvivl om, at det er stort arbejde, når en del skal varetages af frivillige kræfter. Men det har resulteret i, at vi har fået den bedst mulige skatepark med de penge, vi havde til rådighed. Jeg er dybt taknemmelige for alle de mennesker, der har lagt og fortsat lægger deres tid i projektet,« understreger formanden for landsbyrådet.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.