DMI varsler risiko for voldsomt vejr

Store dele af Danmark kan se frem til et vådt og blæsende onsdagsdøgn og i Jylland ventes der at falde ret store mængder regn.

Artiklens øverste billede
Man skal højst sandsynligt have paraplyen frem, hvis man skal ud i dag, Arkivfoto: Jens Dresling // Politiken

DMI varsler at der er risiko for kraftig regn i Jylland, hvor der ventes at falde op mellem 30 og 50 mm regn mellem tirsdag aften og onsdag aften.

»En koldfront bevæger sig ind over Jylland vestfra og bliver herefter liggende det meste af onsdagsdøgnet, og det betyder altså, at der kan nå at falde meget regn over samme område. Det er endnu usikkert, hvor der vil falde mest regn, da det afhænger af koldfrontens bevægelse, men prognoserne antyder, at de største mængder vil falde i Midtjylland,«lyder det fra vagtchef Anja Bodholdt på DMI’s hjemmeside.

»Samtidig med regnvejret vil det også blive temmelig blæsende fra sydvest med jævn til hård vind i hele landet. Foran koldfronten, altså i den sydlige og østlige del af landet, vil der ligeledes komme kraftige vindstød - op til hård eller stormende kuling. Men det er også her, man vil opleve de højeste temperaturer, da man her kan fornøje sig med hele 16-17 grader og betydeligt mindre regnmængder,« fastslår vagtchefen.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen