Christoffer er frivillig på Aarhus Vinterherberg: »Det føles meget meningsfuldt, at være med til at sørge for, at de ikke sover på gaden«

Aarhus Vinterherberg slog søndag aften atter dørene op for nogle af byens mest udsatte hjemløse. Og herberget er helt afhængig af frivillige ildsjæle som 22-årige Christoffer Mahmens Nim.

Artiklens øverste billede
22-årige Christoffer Mahmens Nim er klar til at tage endnu en tørn. Endnu en sæson som frivillig på Aarhus Vinterherberg. Foto: Blå Kors Danmark

Christoffer Mahmens Nim er klar til at tage endnu en tørn. Endnu en sæson som frivillig på Aarhus Vinterherberg.

Den 14. november slog herberget i Aarhus nemlig endnu engang dørene op for nogle af byens mest udsatte hjemløse.

Men det kan kun lade sig gøre, fordi ildsjæle som den 22-årige biologistuderende fra Aarhus Universitet Christoffer Mahmens Nim vælger at engagere sig i stedet.

Det føles meget meningsfuldt, at være med til at sørge for, at de ikke sover på gaden. Vi hjælper med det praktiske, men er der også for at lægge ører til deres problemer.

Christoffer Mahmens Nim, 22-årige biologistuderende fra Aarhus Universitet

Aarhus Vinterherberg, der er et samarbejde mellem Blå Kors Danmark, Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken Aarhus, er nemlig afhængig af hjælp fra frivillige.

Og derfor har Christoffer Mahmens Nim valgt at hjælpe til på herberget endnu en vinter.

Han er glad for at være med til at sørge for, at de hjemløse ikke er tvunget til at sove på gaden.

»Det føles meget meningsfuldt, at være med til at sørge for, at de ikke sover på gaden. Vi hjælper med det praktiske, men er der også for at lægge ører til deres problemer. Vi bliver på en måde deres venner, frem for autoriteter, men uden at danne et nært forhold,« siger Christoffer Mahmens Nim i en pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark.

»Jeg har egentlig nok at lave som studerende, men jeg har altid været meget menneskeorienteret og vil gerne hjælpe andre,« Christoffer Mahmens Nim, der tilbød sin hjælp på herberget for at få mere indhold i sin dagligdag.

Hjælper dem videre

Herberget har kun åbent i aften- og nattetimerne. Men en god nattesøvn og et dagligt måltid mad giver brugerne et langt større overskud – et overskud til at gøre noget ved de problemer, som kan være årsagen til deres hjemløshed.

Og det er et aspekt, som netop gør det ekstra meningsfuldt at arbejde som frivillig på herberget, fortæller Christoffer Mahmens Nim.

»Vi hjælper dem videre og hjælper dem ud af misbrug eller andre problemer, de kan være havnet i. Det er fedt at se, når det lykkes, og de f.eks. både finder et arbejde og et sted at bo. Det giver også noget til mig selv at hjælpe andre mennesker med den proces,« siger Christoffer Mahmens Nim.

På udkig efter frivillige

Aarhus Vinterherberg har åbent fra klokken 20:30 til 8:00. Men skal åbningstiderne fortsat gælde i fremtiden, så kræver det flere frivillige kræfter.

Det fortæller Søren Christensen, der er leder af Aarhus Vinterherberg.

»Hvis man har lyst til at gøre en forskel, er man meget velkommen til at henvende sig. Uanset om man kun kan tage en enkelt vagt eller mange vagter. Vi kan ikke få det til at køre rundt, hvis ikke vi får nogle flere frivillige,« siger Søren Christensen.

Har man lyst til at melde sig som frivillig, kan man kontakte Søren Christensen her.

Aarhus Vinterherberg holder til på Tage-Hansens Gade 18 i det gamle Amtssygehus.

af

Læs også

Del artiklen