27-årig mand tiltalt for at krænke flere hundrede på internettet gennem en årrække

En 27-årig mand er nu tiltænkt for gennem en årrække at have krænket flere hundrede i internetrelaterede seksualforbrydelser som ulovlig tvang, voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Artiklens øverste billede
En 27-årig mand fra Herning er netop blevet tiltalt for blandt andet ulovlig tvang, voldtægt og blufærdighedskrænkelse i en stor sag om internetrelaterede seksualforbrydelser. Arkivfoto: Aleksander Klug.

En 27-årig mand fra Herning er tirsdag af Midt- og Vestjyllands Politi blevet tiltalt for i alt 46 forhold - blandt andet omfattende digitale sexkrænkelser mod mere end 500 personer gennem adskillige år.

Det bekræfter politikommissær Tue Nissen fra personfarlig kriminalitet ved Midt- og Vestjyllands Politi over for Lokalavisen.dk.

»Jeg kan sige, at der har været massiv efterforskning i gang i en lang periode, og vi har identificeret forurettede, hvor billederne, vi har fundet, ligger flere år tilbage i tiden,« siger han.

Og det er lang tids efterforskning, der ligger til grund for at rejse tiltale. I oktober 2019 henvendte en ung kvinde sig til politiet og fortalte, at hun var blevet udsat for hacking og ulovlig tvang. Herefter har politiet brugt lang tid og mange resurser på dels at gennemgå digitale beviser, men også kortlægge de mange forurettede, den nu tiltalte menes at have krænket.

»Nogle af de forurettede er dukket op under efterforskningen, og mange har måske ikke vidst, hvorfor de lige pludselig skulle blandes ind i sådan en sag,« forklarer Tue Nissen og fortsætter:

»På den måde er det en stor sag og en sag, vi har brugt mange resurser på. Fordi det har været omfangsrigt, og fordi det har krævet megen forklaring om, hvorfor politiet pludselig tager kontakt.«

Ifølge politikommissæren er der i løbet af efterforskningen også brugt mange kræfter på at håndtere de forurettede, der er dukket op undervejs, og svare på deres spørgsmål til sagen.

»Vi har oplevet forurettede, der var meget påvirkede af det her, og hvor det har fyldt meget for dem at finde ud af: »Hvad er der sket med mit materiale?«,« siger Tue Nissen.

Sagen kommer for retten i det nye år

I efteråret 2020 vurderede politiet, at mistanken var stærk nok til at fremstille den mistænkte i grundlovsforhør. Den 4. november 2020 blev manden fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. Han har siden da siddet varetægtsfængslet, og nu har anklagemyndigheden altså rejst tiltale i sagen.

Den 27-årige mand er blandt andet tiltalt for ulovlig tvang, blufærdighedskrænkelse, besiddelse af børneporno, uberettiget at skaffe sig adgang til andres datasystem eller data, uberettiget videredeling af billedmateriale og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.

»Der er tale om en kompleks og meget omfangsrig sag, og den 27-årige er tiltalt for en lang række grove forbrydelser«, siger senioranklager Linette Lysgaard, der kommer til at føre sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Sagen kommer til at køre i 2022 over en række retsdage ved retten i Herning.

Den endelige berammelse ligger ikke fast endnu.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen