Danske tatovører vil genindføre coronapas frivilligt: »Én nedlukning mere, så er vi færdige«

Dansk Tatovør Laug, brancheforening for danske tatovører, vil anbefale medlemmerne at genindføre coronapasset i takt med stigende samfundssmitte - og selvom det ikke er på tale som et krav fra sundhedsmyndighederne.

Artiklens øverste billede
Dansk Tatovør Laug, brancheforeningen for danske tatovører, vil genindføre krav om coronapas, før kunder kommer under nålen, fortæller formanden til Lokalavisen.dk. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Skal du under nålen i nærmeste fremtid, skal du enten testes eller vaccineres først. I hvert fald hvis det står til brancheforeningen Dansk Tatovør Laug.

Brancheforeningen vil - i lyset af den stigende smitte i samfundet - sende en anbefaling ud til danske tatovører de kommende dage om at genindføre kravet om et gyldigt coronapas for kunder i deres forretninger.

Det afslører formand for Dansk Tatovør Laug, Frank Rosenkilde, til Lokalavisen.dk.

»Vi arbejder på at genindføre coronapasset blandt vores medlemmer. Det kan du godt skrive, « siger Frank Rosenkilde, der fortæller, at anbefalingen vil blive meldt ud tirsdag aften eller i løbet af onsdag.

Og det er på trods af, at der ikke er nogen anbefalinger eller restriktioner fra myndighedernes side om, at liberale erhverv som frisører og netop tatovører skal tjekke coronapas i døren. Det er udelukkende på eget initiativ, forklarer formanden.

»Nu er der så meget smitte, og vi vil være på forkant og undgå endnu en nedlukning,« siger han og fortsætter:

»Da det er et glimrende værktøj, der har fungeret før, så kan vi jo godt gøre det frivilligt eller anbefale, at man gør det for at være på forkant.«

Én nedlukning mere, så er vi færdige. Jeg kan i hvert fald ikke tage en gang mere rent økonomisk. Man er simpelthen nødt til at lade det forblive åbent. Vi er jo små enkeltmandsvirksomheder.

Frank Rosenkilde, Formand for Dansk Tatovør Laug

Klarer ikke endnu en nedlukning

Da de liberale erhverv genåbnede i foråret efter nedlukning, var det netop med krav om et gyldigt coronapas for kunder. 10. september i år blev corona så nedklassificeret til ikke længere at være en samfundskritisk sygdom, og dermed bortfaldt kravet om coronapas alle steder.

Frank Rosenkilde er ikke bekymret for, at det vil have indflydelse på ordrebogen, hvis coronapasset genindføres for tatovører, for det blev hurtigt hverdag sidst, det var et krav, forklarer han.

»Folk har vænnet sig til at få en test dagen før som et vilkår for at blive tatoveret eller gå til frisør. Det er en fin måde at få hverdagen til at fungere på, så vi er fri for endnu en nedlukning,« siger han.

For Frank Rosenkilde, der selv har tatovørforretningen Bel Air Tattoo på Frederiksberg, og mange andre af medlemmerne i Dansk Tatovør Laug vil endnu en nedlukning nemlig være katastrofal for forretningen.

»Én nedlukning mere, så er vi færdige. Jeg kan i hvert fald ikke tage en gang mere rent økonomisk. Man er simpelthen nødt til at lade erhvervet forblive åbent. Vi er jo små enkeltmandsvirksomheder,« siger han.

Faktisk viser det sig, forklarer formanden, at der er flere af de danske tatovører, der har fortsat med kravet om gyldigt coronapas, selv efter restriktionerne blev ophævet 10. september.

Foreningen kan dog ikke udstede et decideret krav eller sanktionere, hvis der er tatovører, der ikke ønsker at genindføre coronapasset i deres butik. Men formand Frank Rosenkilde vil anbefale medlemmerne »på det varmeste« at genindføre kravet, siger han.

Tænk dig om, før du tusses

Står man over for at skulle en tur under nålen i den kommende fremtid, så er der et par ting, man gerne må tænke over, forklarer Frank Rosenkilde.

»Har man været et sted med mange mennesker og risiko for smitte, så skal man tænke sig om og tage hensyn til både tatovør og kunder der, hvor man møder op. Og uanset hvad, så tag en test. Og selvfølgelig skal man ikke møde op, hvis man føler sig sløj, men det ved folk godt nu, « siger formanden.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.