Kristian Thulesen Dahl er klar til at trække sig:

Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl melder sig klar til at gå af oven på nederlaget ved kommunalvalget og indkalder partiets hovedbestyrelse til møde i weekenden.

Artiklens øverste billede
Partiformanden indkalder til møde i hovedbestyrelsen og opfordrer til et nyt formandsvalg, siger han onsdag. Foto: Jens Dresling

»Det er klart, at med det resultat, vi har fået, er det jo en situation, hvor jeg også må påtage mig mit ansvar. Vi står i en situation, hvor jeg vurderer, at der godt kan være brug for noget helt nyt.«

Sådan lyder det onsdag fra formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, over for TV2.

Resultatet, han henviser til, er kommunalvalget, hvor Dansk Folkeparti gik 132 mandater tilbage over hele landet i forhold til valget i 2017, og som også markerer det fjerde valg i streg, hvor partiet har stået tilbage som tabere, efter stemmesedlerne er talt op.

Først kommunalvalget i 2017 siden europaparlamentsvalget og folketingsvalget i 2019 og nu altså et katastrofalt kommunalvalg.

Partiformanden meldte onsdag ud, at han har indkaldt Dansk Folkepartis hovedbestyrelse til et møde i weekenden for at evaluere valget og for at kunne indkalde til et ekstraordinært årsmøde med valg af ny formand på dagsorden.

Til TV2 svarer Kristian Thulesen Dahl - på spørgsmålet om, hvorvidt han regner med at fortsætte som formand.

»Nej, ellers ville jeg ikke gøre det.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen