Kan ikke genskabe slettede sms'er fra minksag

Politiets teknikere har ikke haft held med at genskabe sms-beskeder fra statsminister Mette Frederiksen (S) og tre af hendes nærmeste medarbejdere.

Artiklens øverste billede
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det har ikke været muligt for politiets teknikere at genskabe statsministerens slettede sms’er i minksagen.

Det meddeler Justitsministeriet nu i en pressemeddelelse.

”På baggrund af politiets teknikeres arbejde kan det oplyses, at det desværre ikke har været muligt at genskabe sms-beskeder fra den relevante periode fra statsministerens eller ansatte i Statsministeriets enheder,” skriver Justitsministeriet.

»Det er kun i regeringens interesse at få kastet lys over denne sag, og derfor tog vi også det helt ekstraordinære skridt at bede politiets teknikere om at forsøge at genskabe sms’erne. Det er desværre ikke lykkedes i det omfang, vi havde håbet,« udtaler justitsminister Nick Hækkerup.

Ministeriet oplyser dog, at det trods alt har været muligt at genskabe et begrænset antal sms-beskeder fra den relevante periode fra Justitsministeriets departementschefs enheder.

Siden april har Minkkommissionen efterspurgt at få udleveret sms-beskeder fra perioden 1. september til december 2020.

Først i september kom svaret fra Mette Frederiksens (S) ministerium, at fire medarbejdere slettede deres beskeder.

Justitsministeriet kan desuden berette, at politiets teknikere blev færdige med arbejdet den 12. november.

Samme dag blev resultatet af politiets undersøgelser overdraget til Justitsministeriet, hvor det efterfølgende er blevet opbevaret i sikrede konvolutter.

”Justitsministeriet har opbevaret konvolutterne på vegne af de pågældende, indtil den videre proces for gennemgang og udlevering af eventuelt genskabte sms-beskeder kunne aftales med Minkkommissionen,” oplyser Justitsministeriet.

»Justitsministeriet har opbevaret kuverterne på vegne af statsministeren og de øvrige personer, siden politiets teknikere blev færdige med undersøgelserne. Justitsministeriet har således ikke haft adgang til materialet i denne periode,« siger Nick Hækkerup.

af

Læs også

Del artiklen