Der udspiller sig en voldelig konflikt i det københavnske bandemiljø, vurderer politiet

Københavns Politi opretter to nye visitationszoner i hovedstaden.

Artiklens øverste billede
Der udspiller sig i øjeblikket en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. Arkivfoto: Jens Dresling

Der udspiller sig i øjeblikket en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø.

Som et vigtigt redskab til at dæmme op for den verserende konflikt har Københavns Politi derfor valgt at oprette to visitationszoner: En i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, Nordvestkvarteret og Ydre Østerbro.

Det meddeler Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De seneste dage har der i de pågældende områder været flere episoder, som Københavns Politi vurderer har forbindelse til den aktuelle konflikt, og hvor der i flere tilfælde har været anvendt skydevåben.

»Vi vil ikke acceptere, at konflikten mellem de to grupperinger udvikler sig. Derfor har vi taget visitationszonerne i brug som et værktøj til at skabe tryghed for borgerne ved at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne,« siger politidirektør Anne Tønnes.

Den 11. november blev der affyret flere skud mod en gruppe personer i Tingbjerg, og den 16. november blev der ligeledes affyret skud på Bisiddervej i Nordvestkvarteret.

Københavns Politi øger patruljeringen i områderne og intensiverer samarbejdet med kommunens gadeplansmedarbejdere, boligforeninger og andre aktører i området.

af

Læs også

Del artiklen