Albertslunds borgmesterkæde skiftede hænder igen efter få timer: Borgmester nåede kun at sidde i to timer

På trods af et fint valgresultat i Albertslund Kommune for SF mistede partiet borgmesterposten efter få timer, da en konstitutionsaftale blev brudt og borgmesterkæden skiftede hænder.

Artiklens øverste billede
Borgmester Steen Christiansen (S) tager fire år mere i front for Albertslund Kommune efter et regulært drama, hvor han allerede tidligere havde lykønsket SF med borgmesterkontoret i kommunen. Arkivfoto: Miriam Dalgsaard.

På trods af et fint valgresultat i Albertslund Kommune nåede SF kun at sidde på borgmesterposten i lige godt to timer, før borgmesterkæden røg tilbage til Socialdemokratiet.

Det skriver TV2.

Borgmester Steen Christensen (S), der har siddet som borgmester siden 2010, havde ellers onsdag været ude og lykønske SF-politikeren Vivi Nør Jacobsen med borgmesterposten, som hun fik i en konstitueringsaftale med Socialdemokratiet og Radikale Venstre. Men den aftale blev brudt efter få timer, og Steen Christensen generobrede kæden.

De Konservative, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti i Albertslund Kommune har udsendt en pressemeddelelse, hvori de forklarer, hvorfor aftalen blev brudt, og Steen Christensen genudpeget. SF skulle angiveligt være løbet fra en aftale indgået med de fire partier til fordel for Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Ifølge pressemeddelelsen skulle dén besked være overdraget med ordene: »Jeg kommer for at sige, at jeg har røvrendt jer - Socialdemokratiet har gjort mig til borgmester,« og den opførsel fandt partierne uacceptabel og kontaktede Socialdemokratiet for en ny aftale.

»Jeg er glad for opbakningen til at kunne fortsætte som borgmester og ikke mindst på baggrund af en konstitueringsaftale, som sikrer et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen. Det vil jeg bestræbe mig på at leve op til i valgperioden,« har Steen Christiansen udtalt til Ritzau.

Og det var få timer efter, han havde udtalt følgende til Sjællandske Nyheder:

»Først og fremmest tillykke til SF med borgmesterposten. Valgets tale er klar, og vi lytter i Socialdemokratiet til borgerne.«

Enhedslisten i Albertslund Kommune har ikke rosende ord til overs for SF-politikeren og forløbet med konstitueringen.

»Hun har røvrendt os,« siger Helge Bo Jensen fra Enhedslisten i en sms til TV2 Lorry.

I Albertslund Kommune gik SF frem og blev det næststørste parti med godt 18 procent af stemmerne og fik dermed to ekstra pladser ud af byrådssalens 21.

Vivi Nør Jacobsen fra SF er endnu ikke vendt tilbage på henvendelser fra medier.

sbl

Læs også

Del artiklen