Sex-dømt storsvindler anholdt i Spanien: Anklaget for endnu et sexovergreb samt trusler og tvang

Casper Rieper-Holm er senest dømt i 2018 for sex-overgreb på en 13-årig pige, og nu er han fængslet i Spanien blandt andet for endnu et overgreb mod en 40-årig kvinde.

Artiklens øverste billede
Den danske dømte storsvindler Casper Rieper-Holm aka. Cooper Martinus Pedersen er blevet anholdt af spansk politi og anklages for seksuelt overgreb, trusler og tvang. Arkivfoto.

Den tidligere dømte storsvindler Casper Rieper-Holm, der i dag går under navnet Cooper Martinus Pedersen, er mandag blevet anholdt i byen Almeria i det sydøstlige Spanien.

Det erfarer TV2.

Her sidder han ifølge mediet fængslet frem til 7. december, hvor han skal i retten i en sag, der blandt andet drejer sig om et sexovergreb på en cirka 40-årig dansk kvinde tilbage i 2016.

»Jeg er bare glad for, han er blevet anholdt,« siger kvinden i dag anonymt til TV2.

Udenrigsministeriet bekræfter anholdelsen, men vil ikke udtale sig i sagen med henvisning til tavshedspligt i personsager.

Ud over sexovergrebet er 43-årige Cooper Martinus Pedersen anklaget for at have påført den danske kvindes datter fysiske og psykiske men samt for grove trusler, tvang og tyveri over kvindens familie, skriver mediet.

Kendt bedrager herhjemme

Cooper Martinus Pedersen er dømt for flere omfattende bedragerier i Danmark og har været den centrale figur i to podcasts fra Third Ear og dokumentaren ’En fremmed flytter ind’.

I 2018 modtog han ved Retten i Aalborg en dom på tre års fængsels for overgreb på sin dengang 13-årige steddatter, og det var under flugten fra disse anklager, at Cooper Martinus Pedersen opholdt sig i Spanien og angiveligt begik overgrebet mod den danske kvinde.

Storsvindleren blev prøveløsladt herhjemme i 2020 og har siden undgået spansk politi, der ville afhøre ham i forbindelse med overgrebet i 2016 - men nu er han altså blevet pågrebet af de spanske myndigheder.

sbl

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen