Advarer mod Black Friday: Pas på, når du handler online

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer nu danskerne til at være ekstra opmærksomme, når der skal jages tilbud på Black Friday.

Artiklens øverste billede
Som altid gælder det om at bevare en god portion skepsis, når man går på tilbudsjagt den 26. november. Foto: Jonas Olufson

Det er endnu en amerikansk tradition, som danskerne for alvor har taget til sig.

Black Friday – dagen, hvor det vrimler med slagkraftige tilbud.

Men som altid gælder det om at bevare en god portion skepsis, når man går på tilbudsjagt den 26. november.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

For med den stigende smitte i samfundet forventes det, at mange danskere denne gang planlægger at gå på tilbudsjagt online. Og her kan man nemt havne i uføre, hvis man altså ikke tænker sig godt om.

Lommetyvene er nemlig også bekendt med, at der på årets største shoppingdag godt kan gå hen og blive shoppet en hel del online … og derfor kommer Syd- og Sønderjyllands Politi nu med en række gode råd i forbindelse med Black Friday.

Man skal være særligt opmærksom, hvis man pønser på at gøre de gode kup på nettet.

»Det gælder om at være skeptisk. Kriminelle arbejder målrettet på at efterligne de ægte Black Friday-tilbud med falske online butikker, der for eksempel ligner rigtige mærkevarekæder,« siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård.

»Og de kriminelle forsøger også at lokke kunderne til at træffe hurtige beslutninger ved slagtilbud med en meget kort frist. Men med nogle enkle tommelfingerregler kan man mindske risikoen for at blive snydt,« siger vicepolitiinspektøren.

Black Friday har for alvor gjort sit indtog herhjemme over det seneste årti og er blevet en af de største handelsdage overhovedet.

af

Læs også

Del artiklen