Enhedslisten med krads kritik: Udmeldingen om de slettede sms'er var elendig prioritering

Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund, kalder regeringens sms-udmelding dagen efter kommunalvalget for »talentløst« og »elendig prioritering«.

Artiklens øverste billede
Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) afholdt i starten af november pressemøde i Spejlsalen i statsministeriet om regeringens rolle i aflivningen af mink i Danmark. Foto: Jens Dresling

Dagen efter kommunalvalget kom det frem, at det ikke var muligt at genskabe hverken statsminister Mette Frederiksens (S) eller departementschef Barbara Bertelsens sms’er.

Den opsigtsvækkende timing for den vigtige melding – dagen derpå for kommunalvalget – mødte hurtigt kritik fra flere politiske fronter.

Timingen var ganske enkelt for belejlig til at være udelukkende tilfældig.

Bl.a. Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen kritiserede regeringen for netop bevidst at time udmeldingen:

»Man vil gerne hen på den anden side af valget, inden man kom ud med sandheden. Det virker simpelthen lidt for belejligt,« lød det fra Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har siden afvist anklagerne til Jyllands-Posten.

»Det er en proces, der er aftalt med Minkkommissionen, og for det andet er det jo ikke ligefrem sådan, at vi i denne valgkamp ikke har talt sms’er,« forklarede Nick Hækkerup.

Mandag kunne Jyllands-Posten så offentliggøre et skriftligt svar fra kommissionens formand, landsdommer Michael Kistrup, at Minkkommissionen ikke havde noget at gøre med, at det først onsdag – dagen efter kommunalvalget – kom frem, at det ikke havde været muligt at genskabe bl.a. Mette Frederiksens sms’er.

I Ekstra Bladet får regeringens tøven med at offentliggøre meldingen om de slettede sms’er til efter valget hårde ord med på vejen fra Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund.

»Det er en talentløst og elendig prioritering, men det centrale er, at der ikke er tilbageholdt nogen oplysninger, og tidspunktet har ikke indvirkning på kommissionens arbejde,« lyder det fra Peder Hvelplund til Ekstra Bladet.

Statsministeren og en række embedsmænd brugte tre dage på at tjekke kuverter fra politiets teknikere, der altså ikke kunne genskabe de slettede sms’er i minksagen. Den besked modtog vælgerne først efter kommunalvalget.

Og det virker mistænkeligt, erkender Peder Hvelplund.

»Det rejser mistanken om, at det er noget, man bevidst har ventet med at offentliggøre til efter valget. De oplysninger skal jo bare ud, og jeg synes, det ser rigtig træls ud,« siger han.

Støttepartiet ønsker dog alligevel ikke at gå videre med sagen, understreger partiets Peder Hvelplund.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen