Mette Frederiksen efter sms-udmelding: Har været optaget af nogle andre ting

Statsminister Mette Frederiksen (S) har været travlt optaget, og derfor var regeringen nødt til at vente til efter kommunalvalget med at se, om sms'erne i minksagen kunne genskabes.

Artiklens øverste billede
Statsminister Mette Frederiksen (S) har været travlt optaget – og derfor var regeringen nødt til at vente til efter kommunalvalget med at se, om de omdiskuterede slettede sms’er i minksagen kunne genskabes. Foto: Martin Lehmann

Statsminister Mette Frederiksen (S) har været travlt optaget – og derfor var regeringen nødt til at vente til efter kommunalvalget med at se, om de omdiskuterede slettede sms’er i minksagen kunne genskabes.

Det påpeger statsministeren nu over for flere medier på Christiansborg tirsdag.

»Det er, fordi jeg har været optaget af nogle andre ting, det giver næsten sig selv,« siger Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Spørgsmålet om de slettede sms’er har allerede fyldt en del i valgkampen, understreger statsministeren, der ikke mener, at der var noget nyt i historien, som ramte landets medier mandag eftermiddag.

Mandag kunne Jyllands-Posten offentliggøre i et skriftligt svar fra Minkkommissionens formand, landsdommer Michael Kistrup, at kommissionen ikke havde noget at gøre med, at det først onsdag – dagen efter kommunalvalget – kom frem, at det ikke havde været muligt at genskabe bl.a. Mette Frederiksens sms’er.

Hertil svarer statsministeren ifølge Ritzau:

»Jamen, jeg tror, det er vigtigt at sige, at man ikke bare lige sætter sig ned, hvis der er tale om omfangsrigt materiale, så kræver det meget tid,« siger statsministeren.

»Det var muligt onsdag (dagen efter valget, red.). Men det er ikke sådan, at sms’er ikke har fyldt i valgkampen, for det har det gjort,« siger Mette Frederiksen.

I Ekstra Bladet får regeringens tøven med at offentliggøre meldingen om de slettede sms’er til efter valget hårde ord med på vejen fra Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund.

»Det er en talentløs og elendig prioritering, men det centrale er, at der ikke er tilbageholdt nogen oplysninger, og tidspunktet har ikke indvirkning på kommissionens arbejde,« lyder det fra Peder Hvelplund til Ekstra Bladet.

af

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen